3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Balıkesir Muhasebecisi Musahipzade'de

Türk edebiyatına Çalıkuşu, Dudaktan Kalbe, Yaprak Dökümü gibi ölümsüz eserler kazandıran Reşat Nuri Güntekin'in önemli oyunlarından biri olan Balıkesir Muhasebecisi, 19 Kasım Çarşamba günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ilk kez seyircisi ile buluşacak.

Balıkesir'de muhasebecilik yapan bir memurun, arkadaşının sözüne uyarak İstanbul'a gelmesi ve yasal olmayan yollardan ticaret yapması sonucunda yaşadıklarının anlatıldığı Balıkesir Muhasebecisi, yoksulluğun ve kazanma hırsının yok ettiği değerler ile ahlaksal çöküşe dikkat çekiyor. Nedret Denizhan tarafından yönetilen oyun, aynı zamanda, II. Dünya Savaşı sonrası ülkemiz toplumsal ve ekonomik yaşantısında yaygınlaşan "fırsatçılık" olgusunun, her şeyin olduğu gibi insani olanın da alınıp-satılır hale gelmesinin eleştirisini de yapıyor.

Balıkesir Muhasebecisi adlı oyunu, 19 Kasım - 23 Kasım ile 26 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 13:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?