3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Balkan treni'' İstanbul'da

NATO'nun 60. yılı kutlamaları kapsamında Hırvatistan'dan yola çıkan ve Balkan ülkelerinin gençlerini taşıyan ''Balkan Treni'', İstanbul'a geldi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'den 9 Aralıkta yola çıkan ''Balkan Treni'', Hırvat, Boşnak, Sırp, Sloven, Karabağ, Makedon, Bulgar, Yunan ve Türk gençlerinden oluşan yolcularıyla birlikte Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden İstanbul'a ulaştı.

Sirkeci Garı'nda gençleri, Türk Atlantik Konseyi'nin gençlik kolu olarak faaliyet gösteren Türk Avrupa Atlantik Gençlik Komitesi Genel Sekreteri Pelin Musabay, Organizasyon Komitesi Başkanı Sinem Aksoy ve Başkan Yardımcısı Oğuz Yusuf Yiğit karşıladı.

NATO Siyasi İşler ve Güvenlik Politikaları Bölümünden Gabriele Cascone, NATO Kamu Diplomasisi Yazmanlığı Balkan Ülkeleri Sorumlusu Barbora Maronkova ve Zagreb Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vlatko Cvrtila da aynı trenle İstanbul'a geldi.

Yolculuk boyunca Güneydoğu Avrupa'nın geleceği ve NATO'nun katkıları konusunda görüş alışverişinde bulunan 25 genç, NATO temsilcilerinin katılımıyla yarın Güney Doğu Avrupa Gençlik Forumu yapacak.

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 17:23:41
Güncelleme :11 Aralık 2008 Perşembe 17:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?