7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Balkanlar üzerinden serin ve yağışlı hava geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan "meteorolojik uyarı"ya göre, yurdun kuzey kesimlerinde görülen sağanak yağışlar; yurdun kuzeydoğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Ancak Perşembe günü yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Buna göre Perşembe günü Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısı, 10 Eylül Cuma günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz yağışlı geçecek.

Yer yer sağanak şeklinde görülecek yağışların, Perşembe ve Cuma günleri özellikle Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’de kuvvetli poyraz ile birlikte etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ise; Perşembe gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyrazla birlikte hissedilir derecede (5-7 derece) olmak üzere tüm yurtta azalacak. Rüzgar, Perşembe ve Cuma günleri yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey-kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Perşembe ve cuma günleri yurdun kuzeybatı kesimlerinde beklenen kuvvetli poyraz, etkili yağış ve sıcaklık azalmasına bağlı olarak oluşabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 10:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?