4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bangkok’tan ilk havalanan THY oldu

Yaklaşık 8 bin göstericinin işgal etmesi üzerine tüm iniş kalkışların dört gündür durduğu Bangkok’taki iki havaalanından ilk kalkan, THY uçağı oldu.

Türk Büyükelçiliği’nin girişimiyle, bir askeri havaalanı THY uçağı için açıldı. Bangkok’da mahsur kalan 217 yolcu ve 14 mürettebatı alan THY uçağı, dün sabaha karşı yurda döndü.

TAYLAND’da 8 bin göstericinin işgal eylemi yaptığı havaalanlarından ilk kurtulan THY’nin uçağı oldu. Dört gün önce, Bangkok’taki Suvarnabhumi ve Don Muang havalimanlarının işgal edilmesi, tüm iniş ve kalkışların durması üzerine, 24 Kasım gecesi İstanbul’dan Bangkok’a giden THY’nin TK - 060 sefer sayılı uçağı da sıkıntı yaşadı, 156 yolcuyla Hindistan’ın Kalküta kentine indi.

Askeri alan açıldı

Ertesi Türk Büyükelçiliği’nin devreye girmesiyle, Bangkok yakınındaki askeri Utapao Havaalanı THY uçağına açıldı. Çoğunluğu turizm amacıyla Bangkok’a giden 217 yolcu ve 14 kişilik mürettebat, Türk Büyükelçiliği’nin girişimleriyle önceki gün askeri Utapao Havaalanı’ndan, TK - 061 sefer sayılı uçakla yola çıktı. Uçak dün sabaha karşı 03.30’da İstanbul’a indi.

Yolcular işgali anlattı

Çok sayıda turistin mahsur kaldığı Bangkok’tan kurtulabilen Türk yolcular, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşadıklarını şöyle anlattılar:

Osman Önür: "Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Bangkok Havalimanı’nda, her gün 700 iniş kalkış oluyormuş. Ancak şu an oradan tek uçabilen THY. Protestocular ülkenin tek geçim kaynağı turizmi kullanarak, bu eylemi gerçekleştiriyorlar. Amaç ekonomiye darbe vurmak. Ancak orada mahsur kalan turistler de bu davranışlarını affetmeyecek."

Hümeyra Emik: "Tatil yapan müşterilere eşlik etmek için Bangkok’taydım. Ortam çok gergindi. Dönüşümüzü bir gün önceye çekmek zorunda kaldık. Ancak iki arkadaşımız, uçakta yer olmadığı için orada kaldı. Herkes uçuşlarını öne almaya, Bangkok’tan bir an önce ayrılmaya çalışıyor."

Erkan Ayvaz: "İşgal sırasında arkadaşımla havalimanına gittik ve 8 bin kişilik grubun içine girdik. Uçuşların iptal olduğunu gördük ve havalimanından çıktık. Göstericiler, hem içeriyi hem dışarıyı işgal etmiş. Polis, daha büyük olumsuzluklar yaşanması diye olaylara karışmıyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 10:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?