6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bankacı kadını öldürdüler 6 yılda çıktılar

Tekstil Bank Merter Şubesi Müdiresi Sema Adın’ı öldürdükleri için müebbet hapis cezasına çarptırılan Abdülkadir Uslu ile 3 adamı, "iyi halden" ve 4616 Sayılı Af Yasası’ndan yararlanınca 6 yılda tahliye oldu

Tekstil Bank Merter Şubesi Müdüresi Sema Adın, gasp çetesi lideri Abdülkadir Uslu ve adamları tarafından 1998’de kaçırıldı. İkitelli Organize Sanayii Bölgesi’ndeki bir işyerine kapatılan Adın, Uslu tarafından öldürülmekle tehdit edildi. Uslu’nun Adın’ı kaçırma nedeni Tekstil Bank’tan para sızdırmaktı. Uslu, bunun için şeytanca bir plan hazırlamıştı. Öncelikle bankacı kadının, yurtdışında olduğu izlenimi verilecek, ardından da Adın’ın telefon talimatlarıyla sahte isimler adına düzenlenmiş hesap numaralarına para aktarılacaktı. Bunun için yabancı ülkelere ait sim kartları alınmıştı. Adın, önce ailesine telefon açıp yurtdışında olduğunu söyledi, sonra da müdiresi olduğu bankayı arayarak belirttiği hesap numarasına para yatırılması talimatını verdi. Adın’ın talimatı banka çalışanları tarafından yerine getirildi. Uslu ve adamları bu yolla çeşitli bankaları 200 bin dolar ve 37 milyar lira dolandırdı.

Cesedi bulunamadı

Uslu, paraları çektikten sonra Adın’ı, suçu gizlemek için öldürmeye karar verdi. Uslu ve adamları, Adın’ı gözleri kapalı olarak İsmail Efe’ye ait Marmara’da demirli tekneye götürdü. Burada Adın’ın, ayaklarına beton ve demir bağlayan Uslu, bankacı kadını Marmara’nın derinliklerine attı. Hunharca öldürülen Adın’ın cesedi bulunamadı. Polis Uslu ve adamlarını kısa sürede kıskıvrak yakaladı. Çete lideri Uslu ve diğer sanıklar Mehmet Bozoğlu, Muhammet Moroğlu ve Erdinç Kızılcık hakkında İstanbul 6 No’lu DGM’de Adın’ı gasp edip öldürdükleri gerekçesiyle dava açıldı. İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Abdülkadir Uslu ve Erdinç Kızılcık’ın birer kez idam, 2’şer kez ömür boyu hapis ve 11’er yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Mehmet Bozoğlu ile Muhammet Moroğlu’nun da birer kez idam ve 2’şer kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu. DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Hacıosmanoğlu, hazırladığı dosyada Adın’ın, ayaklarına ağırlık bağlanarak denize atıldığını kaydederek, "Adın’ın cesedini bulmak mümkün olmasa da mevcut deliller ve sanık Erdinç Kızılcık’ın itirafına göre, ölü olarak kabul edilmiştir" dedi. Dava, 17 Ocak 2003’te Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Yargıtay bozdu

Uslu, "Adın’ı, öldürdüğü" gerekçesiyle müebbet ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca "çete lideri olmak", "bir kişiyi korkutarak para vermeye zorlamak" ve iki gasp olayıyla ilgili olarak toplam 62 yıl 10 ay 5 gün hapis cezası verildi. Moroğlu, Bozoğlu ve Kızılcık da müebbet hapis cezasıyla 5 ile 9 ay arasında değişen tecrit cezalarına çarptırıldı. Dosya temyiz için Yargıtay’a gitti. Yargıtay, cinayetin ardından emniyette dinlenen 13 tanığın, avukatların talebine karşın mahkemede dinlenmediğini belirledi. Bu nedenle kararı bozan Yargıtay, dosyayı Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tekrar gönderdi.

Davanın önceki gün yapılan duruşmasında, sanıkların avukatları müvekkillerinin İnfaz Yasası’na göre tutukluluk sürelerini doldurduklarını ve tahliye edilmeleri gerektiğini belirttiler. Mahkeme heyeti, iyi hal ve 4616 Sayılı Şartla Salıverilme Yasası indirimlerini gözönüne alarak tutuklu kaldıkları 6 yılın, cezanın infazını karşıladığı gerekçesiyle sanıkların tahliyesine karar verdi.

istanbul
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?