30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bankacıyı intihardan taksici kurtardı

İstanbul'da, müşterilerinin hesaplarından 100 bin TL'yi hesabına aktaran ve ardından pişman olup intihara kalkışan bankacıyı uyanık bir taksici kurtardı. Boğaziçi Köprüsü'ne gelindiğinde taksicinin durmayacağını anlayan bankacı emniyete giderek teslim oldu.

İddiaya göre, İstanbul'da da özel bir bankanın operasyon bölümünde çalışan S.İ. aşırı harcamalar ve elektronik eşya düşkünlüğü nedeniyle aşırı borçlanınca banka hesaplarından 100 bin TL çektiği ortaya çıktı. Banka görevlisi S.İ. 6 yıldır çalıştığı bankada son zamanlardaki aşırı harcamaları nedeniyle piyasaya oldukça borçlandı. Banka hesaplarında hareketli olan bazı hesaplardan alacaklılarına 5 bin ile 10 bin tl arasında ödemeler yaptı. Son bir yıl boyunca iyice kötüye giden banka memuru borçlarını kapatamayınca müşteri hesaplarından 41 bin dolar ve 24 bin lira çekerek bir günlük izne ayrıldı. Yaptığından pişman olan bankacı S.İ. Bursa'ya akrabalarının yanına gitti. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne gidip teslim olmayı düşünen S.İ. emniyetin kapısından dönerek İstanbul'a geldi. Harem'de otogarında inen S.İ. bir taksiye binerek Boğaziçi köprüsüne doğru yola çıktı.

Ticari taksiye binen S.İ. Sarıyer'e gitmek istediğini söyledi. İntihar etmeye düşünen S.İ boğaz köprüsüne gelince taksiyi durdurmaya çalıştı. Taksici müşterisinin intihar edeceğini düşünerek trafiğin hızlı akışını bahane ederek yoluna devam etti. Bankacı taksinin duymayacağını anlayınca İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek Bilişim polisine teslim oldu. Yaptığının yanlış olduğunu polise söyleyen S.İ.'nin ifadesi alındı. Mahkemeye çıkartılan S.İ. banka şikayetçi olmayınca serbest kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 14:42:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 15:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?