4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bar çetesine darbe!

Fatih'te, turistleri eğlence vaadiyle götürdükleri bir gece kulübünde fahiş hesap çıkararak zorla paralarını alan 8'i kadın 20 kişi yakalandı. Benzer bir olay 2005 yılında My Way isimli gece kulübünde meydana gelmiş, cebindeki tüm parası zorla alınan The Guardian Gazetesi gezi yazarı Nicholas Hall, ülkesine döndüğünde yaşadıklarını gazetesindeki köşesinde yazmıştı.

Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine harekete geçen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Sahil Kennedy Caddesi üzerinde bulunan "Dayıcığım" isimli gece kulübünü takibe aldı. Gece kulübüne geçtiğimiz hafta düzenlenen baskında, fahiş hesap çıkardıkları müşterilerinin hesaba itiraz etmeleri üzerine paralarını zorla aldıkları tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Gece kulübünün ruhsatsız çalıştırıldığını da belirlenirken, durum Fatih Belediyesi'ne bildirildi. Aradan geçen üç gün içinde belediye tarafından herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenilirken, kulüple ilgili aynı yönde gelen başka bir şikayet üzerine polis harekete geçti. Gece kulübüne tekrar baskın düzenleyen Fatih Asayiş Büro ekipleri, 8'i kadın 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadınların hepsinin yabancı uyruklu olduğu ve Türk vatandaşlığına geçtikleri tespit edildi.

Liderliğini aynı suçtan sabıkası bulunan S.A.'nın yaptığı şebekenin, Sultanahmet ve Aksaray civarında gezen turist ve vatandaşları eğlence ve kadın vaadiyle ikna ederek gece kulübüne getirdikleri, işbirliği yaptıkları kadınlar vasıtasıyla masayı donatarak şahıslara fahiş hesaplar çıkardıkları belirlendi. Hesaba itiraz eden ve ödemeyi reddeden şahısların zorla üstlerini arayarak bütün parasını alan şebekenin, bir bardak içkiye 500 ile 1000 YTL para istediği de ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şahıslar, polisteki sorgularının ardından Fatih Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:06:54
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 15:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?