4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Barajlar alarm veriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentteki barajalrdaki su oranının düştüğüne dikkat çekerek İstanbullu'ya su tasarrufu çağrısında bulundu.


Barajlardaki doluluk oranının yüzde 20'nin altında oolduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullulardan yine istekte bulunarak her vatandaşın yüzde 25 düzeyinde tasarruf etmesi gerektiğini söyledi.



Melen'e bağlanacak Yeşilçay barajının ihalesinin bitirildiğini de söyleyen Topbaş, " Bu projeyle inanıyorum ki yağışlı mevsimlerde Melen'e su aktarımı daha fazla olacak" dedi. Suyun doğru kullanımını önemsediklerini söyleyen Topbaş, her insanın yüzde 25 tasarruf yapması gerektğini bir kez daha vurguladı.



ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN YERİ



Topbaş, Ulaştırma Bakanlığının kararı doğrultusunda üçüncü köprünün Tarabya - Beykoz arasına yapılmasıyla ilgili açıklamaya " Son kararı Başbakan Erdoğan verecek." dedi. Topbaş, buradaki hassasiyetlerinin kent ormanları olduğunu söyleyerek, "Başbakanımızın hassasiyeti bu. Ormanlar konusunda, çevreye bir rahatsızlık vermemesi konusu üzerinde duruyor tabii " diye konuştu.



Gazetecilerin "Sizce bu bölge uygun mu ?" sorusuna Topbaş " Ben bunu söyleyemeyeceğim. Sayın Başbakanımız gerekli açıklamayı yapar. Henüz netleşmiş değil benim bildiğim kadarıyla. Uzmanlarımız da tartışıyor. Artı eksileri var. En doğru noktayı seçmeye gayret edecekler tabii" dedi.



Kamulaştırmayla ilgili bir soruya ise Topbaş, "Köprü alanlarında kamulaştırma daha fazla oluyor. Köprü için hangisi ve neresi uygunsa, Sayın Başbakanımızın en doğru kararı vereceğine inanıyorum" dedi.



METROBÜS 8 EYLÜL'E YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILACAK



İstanbul'un ulaşım sorunuyla iligili açıklamalar da yapan Topbaş, metrobüsün ve devam eden yol çalışmalarının 8 Eylül'e yetiştirilmeye çalışılacağını söyledi.Topbaş ,İstanbullulara çağrıda bulunarak pazartesi günü ders saatlerinde İstanbulluların hassasiyet göstermesini istedi. Başkan İstanbullulara okul giriş ve çıkış saatlerinde özel araçların tercih edilmemesini de isteyerek, toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini istedi. Topbaş, geçen yıl alınan önlemlerin alındığını, sefer sayılarının artırıldığını, okul çevrelerindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını da sözlerine ekledi. Bugüne kadar 161 adet kavşak ve yol düzenlemesi bitirildiğini söyleyen Topbaş, metrobüsün üçüncü aşaması olan köprü geçişiyle ilgili ihale hazırlıkları yapıldığını da kaydetti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:48:04
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 16:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?