2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Barış Gemisi İstanbul’da

Küresel Barış ve Adalet Komisyonu’nun barış gemisi “Peace Boat” düzenlediği tur kapsamında İstanbul’a geldi. Gemiyi İstanbul’da oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın da arasında bulunduğu Küresel Barış ve Adalet Komisyonu karşıladı. 

Karaköy İskelesi’ne demirleyen geminin önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Küresel Barış ve Adalet Komisyonu (BAK) adına konuşan sanatçı Mehmet Ali Alabora, geminin 2 yıl önce de İstanbul’a geldiğini, fakat İsrail’in Lübnan saldırısı nedeniyle bu gelişin anlamının daha büyük olduğunu belirtti. 

Geminin Uygulama Komitesi sorumlusu ABD’li olan Stacy Hughes’ in bulunduğunu söyleyen Alabora, “Biz Amerikan halkının veya Amerika’da yaşayan insanların düşmanı değiliz. Biz Amerikan dış politikasının karşısındayız. İsteğimiz, iki tarafın da kesin olarak silahlarını bırakması ve buraya insani yardımların derhal ulaştırılmasıdır” dedi. 

Alabora, Türkiye’nin Lübnan’a asker göndermesiyle ilgili olarak da, “Eğer Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in dediği gibi kale arkasından maç izlemeyeceksek, seyirci kalmayacaksak askerimizle değil, doktorumuzla, insani yardımlarımızla oraya gidelim” diye konuştu. 

Barış Gemisi’nin konuğu olarak gelen Hoso Üniversitesi’nden Prof. Kazuo Takahashi de Lübnan’da olanları içler acısı olarak değerlendirdi. Takahashi, yalnızca Lübnan’da değil, bütün Ortadoğu’da akan kanın hemen durması gerektiğini söyledi. 

Gemi ekibi ve Küresel Barış ve Adalet Komisyonu, bugün saat 19.00’da Taksim Meydanı’nda tekrar barış için bir araya gelerek etkinlikler düzenleyecek.
Tolga Ayan / İÜHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 20:51:25
Güncelleme :29 Ağustos 2006 Salı 20:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?