3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Barış konserini 2 bin kişi izledi

Avrupa'nın başkenti Brüksel'de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına yapılan Barış Konseri ayakta alkışlandı.

Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde Türk, Yunanlı, Kuzey ve Güney Kıbrıslı piyanistlerin yanı sıra Arap ve Yahudi, İranlı ve Amerikalı sanatçıların birlikte çalması ayakta alkışlandı. Konser, Brüksel'deki Avrupa Birliği kurumları temsilcilerinin yanı sıra halktan da ilgi gördü.

Konserin açılış konuşmalarını İstanbul 2010 adına "Anlaşmazlıkların Ötesinde Müzik-Folia Pianistica" projesini üstlenen TR PLUS - Avrupa'da Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Göğüş ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu yaptı. Göğüş, İstanbul'un barış içinde yan yana yaşayan çok kültürlü geçmişini geleceğe taşıma iradesinin bu konserle tescil edildiğini söyledi. Çolakoğlu ise, bu konserin İstanbul 2010'un ruhunu yansıttığını belirtti.

Büyük alkış alan sanatçılara antik çağlardan bu yana müziği temsil eden birer çikas dalı sunuldu. Konser sonrası verilen resepsiyona çok sayıda yabancı büyükelçi, AB temsilcisi ve yabancı basının yanı sıra Brüksel'deki Türk büyükelçileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 13:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?