4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Barış Sergisi, Askeri Müze’de

Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Yarışması 25. yıl etkinlikleri kapsamında, daha önce New York’taki Birleşmiş Milletler binası giriş salonunda açılan "Dünya Barışı için Karikatür Sanatı-Barış Sergisi" dün Harbiye’deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Doğan Holding Yönetim Kurulu ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan, Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 25. yılı nedeniyle bastırılan "25 Yılın Dünya Hali" adlı karikatür seçkisinin önsözünde barış karikatürleriyle ilgili görüşlerini şöyle aktardı: "Terörden baskıya, demokrasiden diktatörlüğü, gündelik hayatımızın aksaklıklarından, hayatımızdaki gülünçlüğe, savaştan barışa kadar uzanan dikenli çizgide, hep karikatür vardı, hep o bize gerçekleri gösterdi. Geçen 25 yıl içinde yarışan karikatürler sadece Türkiye’yi değil, New York’tan Çin’e kadar dünyayı dolaştı. Birleşmiş Milletler’de de karikatüristlerin barışı çizdikleri, savaşı kınadıkları karikatürler sergilendi. AB’nin başkenti Brüksel’de de bu yarışmadan sunduğumuz eserler, sanatın uluslararası önemini ispatladı. Kendimiz, ülkemiz, dünya hakkında düşünmeye çağırıyor bu karikatürler. Siyasetçiden yazarına, sanatçısından işçisine, işadamından öğrencisine, öğretim üyesinden sinemacısına kadar herkes bu çağrıya kulak vermeli."

Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nin, asker ressamlar kuşağından Hasan Rıza’nın (1860-1912) adını taşıyan şehit Hasan Rıza Resim ve Sergi Salonu’nda açılan sergide 51 karikatür yer alıyor. Dünyaca ünlü karikatüristlerin barış temalı çizgilerinden oluşan sergi, 6 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?