4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Barışın gelini anısına sergi’

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD), “Gelinler Yolda” adlı performans kapsamında otostopla Türkiye’yi dolaşırken öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın anısına “Barışın Gelini” adlı bir sergi düzenliyor.



Derneğin Maçka Demokrasi Parkı’ndaki merkezinde yer alan UPSD Sanat Galerisi’nde, 32 Türk ve 37 İtalyan sanatçının katılımıyla gerçekleşecek sergi, 8 Ekim ve 7 Kasım arasında görülebilecek.


UPSD ayrıca sergi için, Şişli Belediyesi’nin sponsorluğunda 120 sayfalık bir katalog yayımlayacak. 9 Ekim günü ise, 14.30 - 18.00 saatleri arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde konuyla ilgili bir forum düzenlenecek.


UPSD Türkiye Komitesi Başkanı Bedri Baykam konuyla ilgili açıklamasında, “Bu genç, parlak ve kendi sanatına inanmış sanatçının kaybından dolayı derin ve tarifsiz bir üzüntü duyuyoruz. Bu sınırların ötesine geçip önyargı duvarlarını aşarak ırkçılık ve savaşa karşı vermeye çalıştığı eylemini bitiremeden, projesinin ortasında yok edildi...


Onun parlak aydınlık gülüşünü, korkusuz, cesur yaratıcı fikirlerini ve insani sıcaklığını her zaman hatırlayacağız” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 13:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?