4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Baron provokatör

İstanbul’a eroin sevkıyatı yapacak bir uyuşturucu baronunu teknik takibe alan Narkotik Polis’in dinlemesine, Hakkári’de Başbakan Erdoğan’a karşı yapılan gösterilerin nasıl ’organize edildiği’ de takıldı. 

Telefonları dinlenen uyuşturucu baronu, önce 50 kilo eroinin İstanbul’a ’sağ salim’ varması için bir uzman çavuşu kurye olarak ayarladı, ardından da Hakkári DTP İl Başkanı’yla, gösterilerde çocukların nasıl kullanılacağının, gerginliğin nasıl tırmandırılacağının stratejisini belirledi.

HAKKARİ’de, DTP ve terör örgütü yandaşlarının Başbakan Tayyip Erdoğan’a karşı gösterilerinin hazırlığının perde arkası, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’ni yaptığı bir uyuşturucu operasyonunda, mahkeme kararı ile dinlenen telefon görüşmelerine takıldı. Teknik takip ve dinlemelerden, uyuşturucu baronu Senan D.’nin, kurye olarak kullandığı, bölgede görev yapan jandarma uzman çavuşa talimat verdikten hemen sonra, DTP Yüksekova İlçe Başkanı ile de, Hakkari’de çocukların gösterilerde yer alması için planlar yaptığı belirlendi.

Çavuşa 7 bin Euro

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü dedektifleri, Yüksekova’daki bir uyuşturucu çetesinin yurtdışına bir uyuşturucu sevkiyatı yapacağını tespit etti. Bunun üzerine uyuşturucu çetesinin baronu Senan D. ile adamları bir yandan izlenirken, telefonları da dinlemeye alındı. Narkotik dedektiflerinin takibi 2 ay sürdü. Teknik ve fiziki takip sonucu, uyuşturucu çetesinin bölgede jandarma komando uzman çavuş olarak görev yapan C.S. ile işbirliği yaptığı tespit edildi. Şebekenin planına göre C.S., İstanbul’a gönderilecek eroin sevkiyatında kuryelik yapacaktı. Otomobiline zulalanacak uyuşturucu, uzman çavuş kimliğinden ötürü arama noktalarından kolayca geçecekti. Jandarma uzman çavuş C.S.’ye, kuryelik karşılığı 7 bin euro verilecekti.

Çatışma planlaması

Uzman çavuş C.S. terör örgütüne yönelik bir operasyona gidince, uyuşturucu baronu Senan D., ertelenen uyuşturucu sevkiyatını sağlamak için yoğun telefon görüşmeleri yaptı. Senan D., bir taraftan elindeki eroini İstanbul’a sevk etmeye çalışırken bir taraftan da Yüksekova DTP İlçe Başkanı V.V.Ş. ile sık sık telefonla görüşüp, Hakkari ve Yüksekova’da güvenlik güçleri ile çıkarılacak çatışmanın da planını yaptı. Telefon görüşmelerinde çocukların bu gösterilerde kullanılması ve yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Senan D., DTP İlçe Başkanı V.V.Ş. ile çatışma öncesi gerilimi artırma stratejisini belirledi. Mahkeme kayıtlarına yansıyan konuşmalarda Senan D., "Eyleme katılmayanları tespit edin. Yurtlarda bu çocuklara yemek vermeyeceğiz" diyordu.

4 kişi tutuklandı

Bu arada operasyondan dönen uzman çavuş C.S., uyuşturucu zulalı otomobil ile 3 gün önce İstanbul’a doğru yola çıktı. Polis takibinde İstanbul’a giren C.S., Tuzla’da şebekenin diğer elemanları ile buluştuğunda operasyona başlandı. Otomobilin bagajına zulalanmış halde 50 kilo eroin yakalanırken, şebeke lideri Senan D., uzman çavuş C.S ile diğer şebeke üyeleri gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Yalçın D. serbest bırakıldı. Mahkemeye, sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı. 12 yıllık asker olan uzman çavuşun at yarışı oynayarak borçlandığı ve borcunu ödemek için uyuşturucu işine girdiği öne sürüldü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 09:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?