30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Baronun sağ kolu kim?

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile iki polis müdürünün tutuklandığı uyuşturucu kaçakçılığı operasyonu kapsamında CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay da gözaltına alındı. Uyuşturucu baronu Habib Kanat'ın sağ kolu olduğu öne sürülen Okay'ın yarın ifadesi alınacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile dördüncü sınıf emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklandığı son dönemin en büyük uyuşturucu operasyonu, CHP'ye uzandı.

200 milyon Captagon imal edilebilecek uyuşturucu maddenin yakalandığı operasyonda telefon takibine alınanlar arasında CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay da yer aldı. Kardeş Okay operasyon kapsamında gözaltına alındı.

'KAZANLAR ISINDI'

Mustafa Fehmi Okay, uyuşturucu baronu Habib Kanat'ın sağ kolu ve imalathanenin yöneticisi olmakla suçlanıyor. Emniyet, Okay'ın hassas burun olarak bilinen kimyager Hüseyin Fehmi Işık ve imalathanedeki işçilerle yaptığı görüşmeleri tek tek kayda aldı. Telefonda "Kazanlar hazır", "Kazanlar ısındı" şeklinde görüşmeleri tespit edilen Fehmi Okay, soruşturma kapsamında her yerde aranmaya başladı.

Kardeş Okay'ın özellikle Tuzla ve Pendik'teki uyuşturucu imalathanesinde kimyager Hüseyin Fehmi Işık ile işçilere talimatlar verdiği iddia ediliyor. Okay'ın talimatları bir buçuk yıl süren takip boyunca tek tek kayda alındı. Şebekenin şemasını çıkaran polis, captagon baronu Habib Kanat'tan sonra örgütte ikinci isim olarak Mustafa Fehmi Okay'ı tespit etti.

 

OKAY GÖZALTINA ALINDI

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltı işlemi yapılan ve sağlık kontrolünden geçirilen Okay, adliyede bir süre bekletildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon kapsamında hakkında “arama” kararı bulunan ve bu sabah geldiği adliyede gözaltına alınan Okay'ın, yarın Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ifade vereceği öğrenildi

İhtimal vermiyorum

TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, kardeşi Mustafa Fehmi Okay'ın adının İstanbul'da yürütülen bir operasyonda geçmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Yargı sürecinin gerçekleri ortaya çıkaracağından en ufak bir kuşku duymadığını belirten Okay, “Hukukun gereği ne ise onu saygı ile karşılıyorum” dedi.

Hakkı Suha Okay, yaptığı yazılı açıklamada, kardeşinin, adının operasyona karıştığını dün medyadan öğrenir öğrenmez Beşiktaş Adliyesine giderek nöbetçi savcı ile görüştüğünü kaydetti.

Nöbetçi savcının, konuyla ilgili savcıyı arayarak bilgi aldıktan sonra, bugün tekrar Beşiktaş Adliyesine gelmesini Mustafa Fehmi Okay'a bildirdiğini ifade eden Hakkı Suha Okay, kardeşinin bugün adliyeye gittiğini ve savcılık makamınca, ifade vermek üzere İstanbul Emniyetine gönderildiğini anlattı.

Okay, şunları kaydetti:

“Böyle bir olayın içerisinde kardeşim Mustafa Fehmi Okay'ın adının geçmesinden üzüntü duymaktayım. Kendisinin böyle bir olaya karıştığına ihtimal dahi vermek istemiyorum. Kardeşime ilişkin bu olay için yargı sürecinin gerçekleri ortaya çıkaracağından en ufak bir kuşku duymuyorum. Hukukun gereği ne ise onu saygı ile karşılıyorum.”

BAYKAL: HUKUK İŞLEYECEK

CHP'li Okay'ın kardeşinin uyuşturucu operasyonu soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hukuk işleyecek. O konuda gerçeklerin ortaya çıkmasını hepimiz isteriz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 14:25:13
Güncelleme :28 Eylül 2009 Pazartesi 14:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet öksüz IP: 78.172.143.xxx Tarih : 29.09.2009 13:27:09

türk tarihinde hep şu dikkatimi çekti.bir lider karşı tarafın açığını buldum zannederek ilk fırsatta vurmaya kalkıyor.bu deniz feneri davasında chp lideri ve partinin  propaganda müdürü  (adını hatırlamıyorum) deniz