3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bartholomeos İstanbul'a döndü

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Atina'da yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Barış, huzur ve sevgi tavsiye ederim" dedi.

Rus Ortodoks Kilisesi'nin dini lideri 2. Aleksiy'nin cenaze törenini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, özel uçakla Moskova'dan İstanbul'a geldi.

Patrik Bartholomeos, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Arkadaşımız, kardeşimiz Aleksiy'i ebediyete uğurladık. Şimdi onlar seçim için hazırlanıyorlar. Bugün Moskova'da Sen Sinod Meclisi toplanıyor. Yeni patriğin seçim tarihini bugün belirleyecekler" dedi.

Yeni Rus Ortodoks Kilisesi patriğinin seçimi konusunda kendisinin bir etkisinin olup olmadığına ilişkin soru üzerine Bartholomeos "Hayır, hiç yok. Bu onların iç işidir. En erken 40 gün, en geç 6 ay içinde bu seçim yapılacak" yanıtını verdi.
Bartholomeos, bir başka soru üzerine de Moskova'daki ayini kendisinin yönettiğini belirterek, ayine bütün Ortodoks kiliselerinin temsilcilerinin katıldığını kaydetti.
Yunanistan'da bir gencin ölümü sonucu olayların çıktığının hatırlatılması ve bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bartholomeos, "Karışmam. Barış, huzur ve sevgi tavsiye ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 15:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?