30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Başakşehir'de horoz dövüşü baskını

Başakşehir Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin, horoz dövüştürüldüğü ihbarı üzerine bir kahvehaneye düzenlediği baskında yaklaşık 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kahvehane sahibi "Biz horoz satıyorduk" diyerek kendini savundu.

Başakşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Fenertepe mevkiinde bulunan eski bir kahvehanede horoz dövüştürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Gece yarısı kahvehaneye baskın düzenleyen polis ekipleri, şüphelileri suçüstü yakaladı. Polisi karşısında gören bazı şüpheliler ise kahvehanenin camından atlayarak kaçmak istedi. Polis ekipleri, kaçmaya çalışan şüphelileri kısa süren bir kovalamacanın ardından yakaladı.

Baskında yaklaşık 45 kişi yakalanırken, dövüştürülmek üzere kahvehanede bulunan 25 horoza da el konuldu. Şüphelilerin, kahvehanenin ortasında oluşturulan sahnede horoz dövüştürdükleri ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar Gayrettepe Asayiş Büro Amirliği'ne götürülmek üzere minibüslere bindirilirken, çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi. Gözaltına alınan yaşlı bir adam ise, "Horozu istemiyorum, alın sizin olsun" diyerek tepkini dile getirdi. Kahvehane sahibi ise basın mensubunun, "İçeri de horoz mu dövüştürüyordunuz?" sorusuna, "Yok kardeşim, biz horoz satıyorduk" şeklinde cevap vererek, kendini savundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 13:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÇERKEZLİ YUNUS IP: 88.249.244.xxx Tarih : 18.05.2009 10:25:42

bu devlet  horozları horozcular kadar sevse horoz döğüşlerini yasaklamaz çünki bu hayvalar yumurtadan çıktımı 20 günlükken kavgaya başlar bunların kanı işi döğüşmek ve emin olsunki bu döğüşleri tamamen yasakladığı an bu hayvanların neslini tükettiği andır ha kumara karşıysa at yarışlarıda bi kumar milli piyangoda bi kumar king boxsta bi kumar ve şiddettir