30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Başarılı öğrencilere kitap

Takdir veya teşekkür alan öğrencilere bedava kitap
Bağcılar Belediyesi, 40 bin başarılı öğrenciye kitap hediye ediyor.

Organizasyonun açılışına katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, öğrencilere yarıyıl tatili boyunca dinlenme ve eğlenmenin yanında kitap okumayı da tavsiye etti.

Bağcılar Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte, takdir ve teşekkür belgesi alan 40 bin başarılı öğrenciye kitap hediye ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde Bağcılar Meydanı'nda açılan kitap fuarında düzenlenen programa İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kampanya çerçevesinde, Bağcılar ve çevre okullarında öğrenim gören, takdir ve teşekkür belgesi alan tüm öğrenciler bu kampanyadan yararlanabilecek.

Bağcılar Belediyesi'nin eğitim yatırımları açısından özel bir öneme sahip olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, göreve geldiği 2006 yılından bu yana yaptıkları hizmetleri anlatarak, Bağcılar Belediyesi'nin de hem okuma yazma kampanyalarıyla, hem yeni okullar yapmasıyla ve diğer eğitime destek çalışmalarıyla örnek bir ilçe olduğunu söyledi. Okulların sorunsuz bir şekilde yarı tatile girdiğini söyleyen Özer, öğrencilere de, tatil boyunca kitap okumayı ihmal etmemeyi tavsiye etti. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ile birlikte çok sayıda öğrenci ve velilerinin de katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, başarıyı ödüllendirmeyi bir gelenek haline getirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Yarınımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın başarısı için gösterdiğiniz gayret ve fedakârlığı yakından takip ediyoruz. Çocuklarımız bizlerin mutluluk aracıdır. Onların başarısı ise mutluluğumuzu daha fazla artırır. Ne kadar çok okur, düşünür ve üretirsek, ülke ve millet olarak dünyada o kadar söz sahibi, o kadar saygın bir yere sahip oluruz. Kitap almaya hak kazanan öğrencilerimizin, geleceğimizin belirlenmesinde en önemli süreç olan eğitim sürecini çok iyi değerlendirdiğini ispat etmiştir." 13 Şubat 2009 tarihine kadar devam edecek kampanya çerçevesinde, öğrenciler belgelerini göstererek, istedikleri, beğendikleri herhangi bir kitabı hediye olarak alabilecekler.

Zaman
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?