7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Başbakan Erdoğan, Autoshow 2004 Fuarı’nda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Autoshow 2004 Fuarı’nı gezdi. Başbakan Erdoğan fuarda, Honda’nın Türkiye’ye getirdiği dünyanın ilk insansı robotu ASIMO ile tanıştı.

Erdoğan, Afyon’dan İstanbul’a geldikten sonra Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda, Trabzonspor-Fenerbahçe futbol maçını televizyondan izledi. Erdoğan, daha sonra 10. Uluslararası Otomobil Fuarı’nın (Autoshow 2004) düzenlendiği CNR Expo’ya gitti.

Fuarda standları gezen Erdoğan, burada Honda standında yer alan ve fuar nedeniyle Türkiye’ye getirilen dünyanın ilk insansı robotu ASIMO ile tanıştı. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan’ın anonsuyla sahneye gelen ASIMO, Başbakan Erdoğan’ın karşısına geçti. ASIMO, önce iki elini kaldırarak, sonra da eğilerek Başbakan Erdoğan’ı selamladı. Erdoğan da ASIMO’ya elini kaldırarak karşılık verdi.

Hünerlerini sergileyen ASIMO’nun dans etmesini Başbakan Erdoğan ve davetliler ilgiyle izledi. Başbakan Erdoğan, merdivenlerden çıkan insansı robotu alkışladı.
ASIMO ile tokalaşan Erdoğan, gazetecilere poz verdi. Bunun ardından ASIMO, Erdoğan’a, "Avrupa’da yılın lideri seçilen sayın Başbakan Erdoğan’a Asya’dan, İpek Yolu’ndan selamlar getirdim. Bundan sonra beraber yürüyeceğiz biz bu yollarda" mesajını iletti. İnsansı robot ASIMO, Başbakan Erdoğan’ı, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısıyla Honda standından uğurladı.

Fuar alanındaki diğer standları, eşi Emine Erdoğan ile gezen Başbakan Erdoğan, fuarın en pahalı aracı olduğu belirtilen Porsche’nin "Chrrera GT" modeline binerek, bir süre inceledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 1 saat 50 dakika süren fuar ziyareti sırasında, otomobil firmalarının yeni modelleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 09:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?