6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da iftara katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından İstanbul’daki kamu kurumlarında çalışanlar için verilen iftara katıldı. Yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, yöneticilerin dalkavuk çemberinde olduğunu ifade ederek, "Bütün yöneticilerin çevresinde dalkavuklar var. Benim de çevremde vardır. Ama samimi söylüyorum kimin dalkavuk olduğunu artık anlıyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilen iftar yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul’daki çeşitli kamu kurum çalışanları ve yabancı davetliler katıldı.

Yemekte ilk konuşmayı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ülkenin başında İstanbul sevdalısı bir başbakan olduğu için İstanbul’un çok şanslı bir kent olduğunu belirtti. Topbaş, "Bu kent şimdi Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne hazırlıyor. Merkezi yönetime paralel olarak yerel yönetim olarak biz de elimizden geleni yapacağız. Sayın Başbakanımız’ın başlattığı çalışmaları devam ettireceğiz. Bu kenti geleceğe birlikte taşıyacağız" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Türkiye’ye hizmetin bir sevda olduğunu belirtti. Bu sevda uğrunda, tüm eleştirilere rağmen gece gündüz çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Türkiye küçülen bir ülkeydi. Hortumların kesilmesi birçok şeyi çözdü. Milletimizin ürettiği kendi cebine gidiyor. Milletin alım gücü artıyor. Enflasyon tek haneli rakamlara indi. 1 Ocak’tan itibaren paradan 6 sıfır atılıyor" dedi.

Tribünlere oynama niyetlerinin olmadığını ifade eden Erdoğan, "Biz neticeye oynarız. Tribünler de bu neticeden zevk alır. Dış politikada artık düşman kazanmaya değil, dost kazanmaya karar vermiş bir Türkiye var. Bu cumhuriyetin bireyleri tek tek güçlü olursa cumhuriyet de güçlü olur." dedi.

Başbakan Erdoğan, yöneticilerin dalkavuk çemberinde olduğunu ifade ederek, "Bütün yöneticilerin çevresinde dalkavuklar var. Benim de çevremde vardır. Ama samimi söylüyorum, kimin dalkavuk olduğunu artık anlıyorum" şeklinde konuştu.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, devletin SSK’lara 22.5 katrilyon lira aktardığını belirterek, "1 Ocak’tan itibaren SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na devrediyoruz. ’SSK hastanelerinin sahibi devlet’ diyerek itiraz ediyorlar. Vatandaşın sahibi olmadığı kurum var mı? Bundan sonra devlet mantığında artık küçülme var" diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin paralı hale getirileceği iddialarına da değinen Başbakan Erdoğan, "13 milyon 500 bin vatandaşa yeşil kartı devlet dağıttı. Bunları parayla mı dağıttı?" dedi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 09:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?