6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Başbakan Erdoğan: 'üçüncü köprüyü yapacağız'

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde açılış töreninde konuşan Erdoğan, duble yol çalışmalarının hızla devam ettiğini, Kınalı-Tekirdağ arasındaki yolun yapımı için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Erdoğan, Trakya’yı, Avrupa’ya ve Asya’ya bağlayacak karayollarının adımlarını da attıklarını belirterek, "Bu sadece İstanbul’un sorunu değil, Avrupa kıtası ile Asya kıtasının bağlantıdaki bir sorunudur. Olay 3-5 yılın olayı değil, en az 50 yılı görmemiz gerekiyor" dedi.

İşsizlik sorununa da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda en büyük sıkıntımız işsizlik. İşsizlik konusunda TOBB ve TİM başkanlarıyla da görüştüm. Bunların 2 milyon 400 bin üyesi var. Her üye bir işçiyi yanına alsa, 2 milyon 400 bin işsize iş bulabiliriz. Siz bunu yapın. Ülkeyi bir anda rahatlatırsınız. Geçenlerde bunun da cevabını aldım. 1 milyon 200 bin işsize iş bulacaklarını söylediler, fakat vergide hükümet bir kolaylaştırma yapsın diyorlar. Biz iktidara geldiğimizden itibaren zaten hep vergide kolaylaştırma yapıyoruz. Bu kolaylaştırmayı yine yapacağız. Biz işverenin güçlü olmasından iftihar ederiz"
kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 17:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?