30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Başbakan Üsküdar'da oy kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar'da kullandı. Erdoğan, "Seçimler ülkemiz, milletimiz ve Türk demokrasisi için hayırlara vesile olsun" dedi.

11.30 sıralarında Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden çıkış yapan Başbakan ve eşi Emine Erdoğan, Burhaniye Mahallesi'ndeki Burhaniye İlköğretim Okulu'na geldi. Başbakan Erdoğan, 158 sıra numarasıyla 2169 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Emine Erdoğan da eşinin ardından oy verdi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Uzun bir maratondan sonra yerel seçimlerde bugün milletimiz en büyük anketini yapıyor. Türk demokrasisi için yoğun bir mücadele oldu. Bu mücadelenin
sonucunda bugün halkımızın, milletimizin takdiri ortaya çıkacaktır. Bu takdire milletçe tabi hep birlikte saygı duyacağız. Siyasi partiler olarak hep birlikte saygı duyacağız. Seçimler ülkemiz, milletimiz ve Türk demokrasisi için hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da ölümüyle sonuçlanan Kahramanmaraş'taki helikopter kazasına değinerek, "Özellikle kampanyanın son 3 gününde siyasette çok değerli bir arkadaşımızı kaybetmenin hüznü gerçekten bizleri mateme boğdu. Kendilerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Yoğun çalışmalar sonucunda malum kendilerine ulaşabildik, kendilerini bulduk. Gazeteci arkadaşımız İsmail Güneş kardeşimizi arama çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.

Jandarma arama kurtarma ekiplerimizin aynı bölgedeki çalışmaları sürüyor. Takviye güçler gidiyor. Helikopterle aramalar devam ediyor. İsmail Bey'i de inşallah bulmak suretiyle bu süreci tamamlamış olacağız. Allah beterinden korusun, milletimizin tekrar başı sağolsun" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 15:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel tekin IP: 78.164.134.xxx Tarih : 29.03.2009 15:54:08

sn.başbakanı tebrik ederim bu tercihinden dolayı,oyunu ankarada kullansa kerhen aday yaptığı i.melih,e kerhen oy verecekti istanbulda kullanarak en azından sn.topbaş gibi düzgün,beyefendi bir insana kullanmış oldu tebrikler sn.başbakan, türk halkı mesajınızı almıştır umarım.