30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Başbakan'dan seçim selamı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "1 Şubat 2009 yani yarından itibaren doğalgaz fiyatını evlerde yüzde 17, sanayide yüzde 18 oranında indiriyoruz" dedi.

Erdoğan, Topkapı Kültür Parkı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Sosyal Tesisleri'nin açılışlarına katıldı. Törende Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Konuşmasında vatandaşlara doğalgazda indirim müjdesi veren Başbakan Erdoğan, "Biz içeride herhangi bir zam yapmayacağız ama dışarıdan gelene karşı durmamız mümkün değil. İnişler sebebiyle bir çalışma yaptık. O zaman o verdiğimiz sözler, şartlar iyileştiğinde de, imkanlar el verdiğinde de indirim yapacağımızı ifade etmiştik. 1 Şubat 2009 yani yarından itibaren doğalgaz fiyatını evlerde yüzde 17, sanayide yüzde 18 oranında indiriyoruz. Acaba felaket tellalları şimdi ne diyecek. Onu da merak ediyorum. Biz aldatan ve aldanan olmayacağız. Halkımın lehine olduğu zaman bunu yine yapacağız. Bu ülkeyi hep beraber ayağa kaldıracağız" dedi.

AK Partili belediyelerin ulaşım başta olmak üzere İstanbul'a büyük hizmetler kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şu anda bir dünya şehri olarak Londra ve Paris'in metro hatlarıyla yarışan, modern ulaşım imkanlarıyla boy ölçüşen bir İstanbul olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz iktidara geldiğimizde Habitat toplantısı düzenlendi. İstanbul örnek gösterildi. Biz iktidarda olmasaydık, önceki iktidar döneminde Habitat toplantısı yapılsaydı İstanbul rezil olacaktı. İstanbul o zaman çöpleriyle, hava kirliliğiyle, susuzlukla anılıyordu. Bütün dünya şehirleriyle yeniden boy ölçüşen bir İstanbul var. İstanbul zaten büyüktür, zaten azizdir, zaten muhteşemdir. İstanbul bizden önceki dönemlerde dünyaya bu vizyonunu göstermiştir. Bizden öncekiler bu aziz İstanbul'u adeta yerle bir ettiler. Dünyalar şehri İstanbul onların elinde bir anda kabuslar şehrine dönüştü. O kara delik, Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetiydi" diye konuştu.

İktidara gelerek yolsuzlukları bertaraf ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "İstanbul'un üzerine karabasan gibi çöken kabus CHP zihniyetiydi. O çukurların içinden, çamur deryasının içinden yolsuzluk çıktı. Biz geldik, yolsuzluğu bertaraf ettik. Bir zamanlar İstanbul'u çamur deryasına çevirenler, şimdi bizim iktidarımıza, belediyemize çamur atmaya çalışıyorlar. 'Siz İstanbul için hiçbir hizmet üretmediniz' diyorlar. Elinize, dilinize dursun. Gelin şurayı bir görün. Dün
Şişhane'den Maslak'a açılışını yaptığımız metroya hiç binmeyecek misiniz? Daha önce bitirdiğimiz metroya hiç binmediniz mi? Bunları kim yaptı? CHP mi yaptı. Gidin bunları bir görün. Her zaman söylüyorum ya, bunlarda göz var görmezler, kulak var duymazlar, dil var ama gerçekleri konuşamazlar" şeklinde konuştu.

AK Parti belediyeciliğinde bereket olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, önceki dönem iktidarlarında bereketsizlik olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlara tekrar soruyorum; şu İstanbul'da dikili ağacınızı söyleyin de bir ziyaret edeyim. Başlayıp da bitirdiğiniz bir eser söyleyin de bir ziyaret edeyim. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesinde sizin ne katkınız oldu. İstanbul'un kongre turizminin merkezi olmasında sizin ne katkınız oldu. Biz İstanbul'un 148 yıllık rüyasını, Marmaray Projesi'ni gerçekleştirirken, siz İstanbul'un önüne taş koymaktan, Marmaray Projesi'ne engel olmaktan başka ne yaptınız. İstanbul ile Ankara arasını 3
saate indirmek için çalışırken, siz Ankara ile İstanbul arasında milletle devlet arasında psikolojik duvarlar örmekten başka ne yaptınız. Biz İstanbul-Bursa arasını 75 dakikaya indirirken, siz İstanbul'un büyümesine, gelişmesine set koymaktan başka ne yaptınız. Biz sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Siz İstanbul'u kuruttunuz, her yanı denizlerle çevrili İstanbul'u susuz bıraktınız. Çeşmeleriyle, hayratlarıyla, sarnıçlarıyla dünyanın en gelişmiş su medeniyeti olan İstanbul'u susuzluğa mahkum ettiniz. Yolları çamurlara terk etmeniz yetmediği gibi musluklardan çamur ve yosunlu su akıttınız. Medeniyetten bahsederler. Sizin medeniyetle ne alakanız var. Pierre Loti'ye çıktığınız zaman oradan Haliç'i nasıl seyrediyorsunuz. Orası tamamen işgal altındaydı. Medeni bir ülke olmak lafla olmaz."

Vatandaşların sevgi gösterileri arasında konuşmasını tamamlayan Erdoğan, Mehter Marşı'nın sözlerini de okudu. "29 Mart büyük düşünme günüdür. Küçük düşünenlerin günü değil" diyerek sözlerini tamamlayan Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Topkapı Kültür Parkı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Sosyal Tesisleri'nin açılışlarını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 16:33:34
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 16:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?