30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Başhekim bayan doktoru dövdü mü?

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Dilek Argon'un Başhekim Yusuf Özertürk tarafından darp edildiği iddia edildi.

Başhekim iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, bayan doktorun kendisine tekme attığını ve doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki dayak iddiaları üzerine bugün hastanedeki bazı sağlık çalışanları, İstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri hastane önünde toplandı. Yaklaşık 150 kişilik grup, "Başhekim istifa" sloganları atarken, basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında hastanede görevli doktor Dilek Argon'un başhekim tarafından darp edildiği iddia edilerek, bu durumun sağlık sektörü açısından üzüntü verici olduğu ifade edildi.

Basın açıklamasında başhekimin hemen görevi bırakması istendi. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Doktor Dilek Argon ise "Ben 21 yıldır sağlık sektörüne hizmet etmekteyim. Olay günü başhekim sabah saat 08:00 sıralarında odasında olmamızı istemişti. Ancak İstanbul trafiğinden dolayı o saatte odasında olamadım. Başhekim beni boş bir odaya çekip burada gözüme birkaç yumruk vurdu. bende bütün gücümle kendisini iterek kendimi dışarı attım" dedi. Doktor Argon'un gözündeki morluk dikkat çekerken, "Çok üzücü bir olay. Kendisi hakkında şikayette bulundum" diye konuştu.

Başhekim Yusuf Özertürk ise iddialarla ilgili olarak, "Asıl buradaki konu hekim, başhekimi darp etmiştir. Kendisine mesai saatine neden zamanında gelmediğini sorduğumda, "Ben müsteşardan izinliyim" diyerek tepki gösterdi. Bende kendisini konuşmak için bir odaya davet ettim. Odaya girdiğimizde niçin böyle davrandığını sorduğumda bana tekme attı. O sırada ben tansiyonum yükseldiği için fenalaştım ve beni acil müşadeye aldılar. Kendisiyle ilgili olarak savcılığa şikayette bulundum. Zaten bu doktor arkadaşımızla ilgili hem meslektaşlarının hem de hasta yakınlarının şikayeti var. Kendisi problemli bir insan" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 20:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?