4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Başıboş köpekler karacayı parçaladı

Polonezköy’de bir vahşet daha. Geçen hafta bir alageyiği parçalayan başıboş köpekler dün de bir karaca yavrusunu öldürdü

Polonezköy’de bulunan Geyik ve Karaca Üretim Çiftliği’ndeki bir gebe alageyiği parçalayan köpekler, dün de bir karaca yavrusunu öldürdü. İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, köpeklerin doğal hayatta olmaması gereken canlılar olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kurtardı ama...
Geçen hafta etrafı tellerle örülü 1500 hektarlık Geyik ve Karaca Üretim Çiftliği’nde gebe bir alageyiğin, kamyonlarla getirilip bırakılan köpeklerce öldürülmesinin ardından dün de Arnavutköy Şamlar mevkisinde bulunan bir karaca yavrusu yine başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Saldırıya tanık olan çevredeki vatandaşlar, karacayı köpeklerden kurtardılar. Çenesinde kırık ve gövdesinde de derin yaralar bulunan karaca yavrusu, götürüldüğü veterinerde yaşamını yitirdi.

‘Doğal hayatta köpek olmasın’
Konuyla ilgili açıklama yapan Birpınar ise belediyelerle vatandaşları suçladı. Belediye ve vatandaşlardan doğal alanlara köpek bırakmamalarını isteyen Birpınar, “Karacalar İstanbul ormanlarında doğal hayatın korunması için önemli canlılar. Doğal hayatta olmaması gereken bir canlı türü var, köpekler. Sürü halinde dolaşıyorlar güçsüz ve gebe geyiklere saldırıyorlar. Bu canlıları koruyup kollamak sadece Çevre ve Orman Bakanlığı’nın değil hepimizin görevi. Çocukların geyikleri sadece ders kitapları ya da televizyondan değil canlı canlı görmesini sağlamak için çabalıyoruz. Belediyeler köpekleri kısırlaştırmadan ormanlara bırakıyorlar. Pikniğe gelen vatandaşlar da sıkıldığı köpeğini bırakıp gidiyor. Halkımızı duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?