4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Başıma çuval geçirdiler'

Bir akrabası tarafından fidye için kaçırılan Hacı Sayid Baklavaları'nın sahibi ünlü işadamı Mehmet Dinçerler'in kurtarıldığı operasyonun polis kamerasına yansıyan görüntüleri basına dağıtıldı. 

Alıkonulduğu evde polis tarafından kurtarılması polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen Dinçerler, "Kurtulmak için çok dua ettim. Kişinin bir akrabasına, bir yakınına böyle bir şey yapması insanlık dışıdır" dedi. 

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde eve operasyon düzenlenirken, elleri ve ayakları zincirli halde bulunan Dinçerler kurtarılmıştı. Polise teşekkür için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Dinçerler, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Dinçerler, yaşadığı olaydan dolayı psikolojik destek aldığını ifade ederek, "İşe gitmek için sabah saatlerinde evden çıktım. Aracımla giderken yanıma başka bir araç yaklaştı. Bir anda önümde durunca kaza yaptık. Aracımda hafif hasar oluştuğu için aşağı inip konuşmak istedim. İki kişi bir anda beni yakalayarak başıma çuval geçirdi. Beni bir araca bindirip, Çerkezköy'de bir yere götürmüşler. Burada zincirlerle elimi kolumu bağladılar. Beni daha sonra Çerkezköy'den alıp Silivri'de başka bir yere götürdüler. Bu olaylar olurken yüzümde sürekli çuval vardı" dedi. 

Başındaki çuval nedeniyle etrafını göremediğini fakat sürekli 3 kişinin konuştuğunu belirten Mehmet Dinçerler, "Beni kaçıran 3 kişi, telefonla başkasıyla da konuşuyordu. Sürekli ellerim bağlıydı. Ayaklarım ve ellerim zincirliydi. Yemek ve su vermiyorlardı. Perşembe günü, hep bu tür olayları düşünerek, kurtulmak için dua ettim. Bu düşüncemden yarım saat sonra birisi kapıyı çaldı. İlk önce kapı açılmadı, sonra tekrar çalındı. Polis memurları kapıyı kırarak 'yat yere' diye bağırdılar. O anda çok heyecanlandım. Kafamdaki çuvalı çıkarınca polisleri gördüm ve şok oldum. Polis memurları gelmeden önce beni kaçıran şahıslar sürekli ölümle tehdit ediyordu. Kredi kartımı kullandılar ve aileme gönderilmek üzere zorla mektup yazdırtıp imzalattılar. 1.5 milyon dolar fidye istediler" diye konuştu. 

Kendisini kaçıranın, eşinin amcasının oğlu olduğunu öğrendikten sonra büyük bir şok yaşadığını da ifade eden Dinçerler, "Operasyon bittikten sonra dördüncü şahsın, eşimin amcasının oğlu olduğunu öğrendim. Bu şahıs evime sürekli gelirdi. Ekmeğimi yemiş adamdı. Kişinin bir akrabasına, bir yakınına böyle bir şey yapması insanlık dışıdır" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 21:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?