20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Başkan, izcileri uğurladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye İzcilik Federasyonu ve ilçe-belde belediyeleriyle birlikte Erdek Aday İzci Eğitim Yaz Kampı’na gönderdi. Erdek’e İDO’nun Mavi Marmara Feribotu ile hareket eden öğrenciler için, Sarayburnu İskelesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir tören düzenlendi. Başkan Topbaş’ın izci elbisesiyle katıldığı törende İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da yer aldı


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Topbaş, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye İzcilik Federasyonu ve protokolü onaylayan ilçe-belde belediyeleriyle Balıkesir Erdek’te Aday İzci Eğitim Yaz Kampı’nı organize ettiklerini söyledi. İzciliğin gençlere çeşitli yetenekler kazandırdığını ve doğal hayatın içinde özgüvene dayalı bir yaşam biçimi oluşturduğunu dile getiren Başkan Topbaş, izci adaylarına şöyle seslendi;


“Sizlerin; milli kültürümüzün verdiği değerlerle donanmış, eğitimli, bilgili, kendisine güvenen ve geleceğe karşı sorumluluk hisseden bir nesil olarak yetişmenizi istiyoruz. Çünkü izcilik insanın iyi karakterli, toplumun içinde yapıcı ruha sahip, saygılı, disiplinli, başkalarını düşünen, topluma hizmet etmekten zevk duyan, yurduna milletine bağlı, bütün insanlara karşı dürüst ve sorumluk üstlenmeye hazırlıklı olarak yetişmesini amaçlar. Sevgili gençler, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizin dinamizminiz, sahip olduğumuz en önemli değerimizdir. Sizlere güveniyoruz.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerin yegane destekçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Mimar Topbaş, “Eğitim burslarından tutun da meslek edindirme kurslarına ve sportif faaliyetlere kadar her alanda sizlere hizmet etmeyi öncelik kabul ediyoruz. Sevgili anne ve babalar, sizler de bize güvenerek çocuklarınızı emanet etiniz. Bizlere duyduğunuz güvenden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarınızın günlük haberlerini, belediyemizin web sitesi olan ‘ibb.gov.tr’ adresinden takip edebilirsiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından izci adaylarıyla birlikte Mavi Marmara Feribotu’na binen Başkan Kadir Topbaş, onlara çeşitli hediyeler verdi, sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. İzci adayları daha sonra Topbaş ve aileler tarafından yolcu edildi. Başkan Topbaş, gençleri izci selamıyla uğurladı.

Büyükşehir Erdek’e 6 bin izci gönderiyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; yapılan protokol çerçevesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye İzcilik Federasyonu ve protokolü onaylayan İlçe-İlk Kademe Belediye Başkanlıkları işbirliğinde Balıkesir Erdek’e 1990-1994 yılları arası doğumlu 6 bin aday izci gönderiyor.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 14:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?