30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Başkan Sarıgül iddialı konuştu

'Büyük Yürüyüş'ü Zonguldak'tan başlatacak olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yeni bir parti kurmayı düşünmediklerini belirterek, "Türkiye şu anda yeni bir parti ve yeni bir genel başkan aramıyor. Türkiye şu anda yeni bir başbakan adayı arıyor" dedi.

Belediye Başkanı Sarıgül, Zonguldak ilinden başlatacakları "Büyük Yürüyüş" öncesinde Düzce'de kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun sevgi ilgisiyle karşılanan Başkan Sarıgül, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarıgül, alın terinin başkenti olduğu için büyük yürüyüşü Zonguldak'tan başlatacaklarını belirterek, "Türkiye'nin başkenti Ankara, ekonominin başkenti İstanbul, emeğin, alın terinin başkenti ise Zonguldak. Bu nedenle Zonguldak'tan büyük yürüyüşe başlıyoruz. Türkiye'deki büyük sıkıntıları görüyorum ve biliyorum. Zonguldak deyince ikinci nedeni de şu yaşamı boyunca emeğin ve üretimin her zaman yanında olmuş, Türkiye'deki sosyal demokrat hareketin, demokratik sol hareketin öncüsü olmuştur. Bu anlamda rahmetli Bülent Ecevit'i rahmetle anıyorum" dedi.

Başkan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'nin sorunlarını sıkıntılarını çalışma arkadaşlarımız ile biliyoruz. Türkiye büyük sıkıntılardan geçiyor, Türkiye'de şu anda büyük bir ekonomik kiriz var. İşsizlik hat safhada, esnafımız siftah yapamadan dükkanını kapatıyor. Türkiye tıkandı, Türkiye yönetenler şu anda yorgun ve enerji düşüklüğü yaşıyorlar. Bu soruna çözüm bulması gereken ana muhalefet partisi de sadece gününü gün ediyor. Her seçimde 1 puan 2 puan oylarını yükselttiğini söyleyerek günü kurtarmaya çalışıyor. Ana muhalefetin bu hesaplarına göre 2048 yılında sosyal demokratlar bu ülkede iktidar olur. Onun için sosyal demokrasi çözümsüz değildir. Biz hep beraber biz Türkiye'nin sorunlarını biliyoruz bu sorunların çözümü için üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya her zaman hazırız. Türkiye'nin bir değişimi, Türkiye'nin bir dönüşüme ve Türkiye'nin her alanda değişime ihtiyacı vardır."

Başkan Sarıgül, halkın yeni bir genel başkan aramadığını yeni bir başbakan aradığına işaret ederek, "Türkiye şu anda yeni bir parti ve yeni bir genel başkan aramıyor. Türkiye şu anda yeni bir başbakan adayı arıyor. Türkiye değişim, dönüşüm, yenileşme arıyor. Ne zaman dereler ırmak olur, o dereler de denizlere akarsa, ne zaman bizim denize açıldığımız zaman yelkenimizi halkamızın sevgisi doldurursa o zaman bakarız. Türkiye'de artık hedef yüzde 48'dir" diye konuştu.
Ardından Sarıgül, kendisini karşılayan vatandaşlarla birlikte Zonguldak'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 11:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?