6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Başkan Topbaş, Compex 2004 fuarını açtı

Compex 2004’ün açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ve AVEA Genel Müdürü Cahit Paksoy tarafından gerçekleştirildi. Başkan Topbaş, açılışın ardından AVEA’nın yeni hizmete sunduğu ’Bas-Konuş’ uygulamasını denedi.

Compex 2004 - 29. Uluslararası Bilgisayar Fuarı, 18-21 Kasım tarihleri arasında bilgisayar sektörü ve teknoloji tutkunlarını biraraya getiriyor. Compex 2004’e bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 150 bini aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Lütfi Kırdar Fuar Merkezinde düzenlenen ve 4 gün devam edecek olan fuar süresince gerçekleştirilecek seminer ve panellerle katılımcılar, son teknolojilerin hem iş dünyasındaki hem de günlük hayatlarındaki kullanımları konusunda bilgi edinecekler.

Ayrıca fuarda, Türkiye genelinden 300 belediye başkanı ve belediyelerin bilgi işlem yöneticilerinin katılacağı ’e-belediye sempozyumu’ düzenlenecek ve yazılım şirketleri 2005 başında geçilecek olan YTL’nin maliye ve muhasebe uygulamalarını KOSGEB’in verdiği destek ile iş dünyasına tanıtacaklar.

Bilgisayar başta olmak üzere bilgisayar ve iletişim sektöründeki son teknoloji ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturan Compex 2004, 1500 m2’lik alan üzerinde 200’ü aşkın teknoloji şirketinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Topbaş, Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nün standını ziyaret etti...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü de 29. Uluslararası Bilgisayar Fuarı’nın katılımcıları arasında yer aldı. Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü, fuar kapsamında A Salonu 23/5’de e-kütüphane hizmeti, Körler Kütüphanesinin kayıt stüdyosu ve görme engelliye kitap hizmeti konularını anlatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Compex 2004 fuarını açtıktan sonra Kütüphane ve Müzeler Müzeler Müdürlüğü’nün hizmetlerinin tanıtıldığı standı da ziyaret etti ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başkan Topbaş, fuarda SKY Türk TV’nin canlı yayınına da katılarak, İstanbul’da ve Büyükşehir Belediyesi’nde teknolojinin kullanımı konularında bilgi verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 09:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?