7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Başkan Topbaş; ’İstanbul afet kapsamına alınmalıdır...’

İstanbulluların şehir yönetimine etkin katılımını amaçlayan Akplatform tarafından düzenlenen ve şehre gönül verenlerin görüşlerini paylaştığı "Geleceğim İstanbul" konulu toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. mimar Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Şişli Grand Cevahir Otel’de yapıldı.

Programda; Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Prof. Dr. Sadettin Ökten, İşadamı İshak Alaton, Sanatçı Yıldız Kenter gibi tanınmış simaların yanı sıra, AK Parti’nin Belediye Başkanları, il, ilçe ve belde teşkilatı üyeleri de yer aldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul’daki deprem riskine dikkat çekerek, bu konuda ciddi çalışmalar başlattıklarını söyledi. Küçükçekmece ve Zeytinburnu’nda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını hatırlatan Mimar Topbaş, şöyle konuştu;

"İstanbul’da depo konut uygulaması başlatarak deprem dönüşüm ve gecekondu dönüşüm projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu konudaki kararlılığımızı Alibeyköy’deki ve Baltalimanı’ndaki yıkımlarda gösterdik. Bu çalışmalarımızın hızla ilerlemesi için Hükümetimizden İstanbul’un tamamının ’Afet’ kapsamına alınmasını talep edeceğiz. Konuyla ilgili hazırlıklarımız sürüyor."

Konuşmasında İstanbul’un en büyük sorunu olan ulaşım meselesine de dikkat çeken Kadir Topbaş, hedeflerini "Raylı sistem yatırımlarıyla trafikteki araç taşımacılığını toplu insan taşımacılığına dönüştürmek" olarak açıkladı. Topbaş, İstanbul’u daha yaşanılır kılmak için eski ve yeni yerleşim merkezlerinde sosyal donatı alanlarını arttırdıklarını da sözlerine ekledi.

Programda konuşan Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da AK Parti tarafından kurulan Akplatform’un hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun İstanbul’a karşı sorumluluk hisseden herkese hitap etmeye çalıştığını ifade ederek, şu tespitte bulundu;

"İstanbul’u, önce İstanbullular olarak biz farketmeliyiz ve farklı bir noktaya taşımak için çalışmalıyız. Şehrimizi hem Türkiye’ye hem dünyaya anlatmalıyız. Herkes İstanbul’u kendi evi gibi severse, ancak o zaman bu kenti güzel yarınlara taşıyabiliriz. Evimizdeki bir eşyaya gösterdiğimiz duyarlılığı, tarihi eserlerimizin yağmalanmaması konusunda da gösterirsek şehrimizi hep beraber elele güzel bir geleceğe taşımış oluruz."

Toplantıda, Kandilli Rasathanesi’nin Eski Genel Müdürü Ahmet Mete Işıkara ’İstanbul’daki deprem riski ve alınması gereken önlemler’ konusunda bir sunum yaparken, Prof. Dr. Sadettin Ökten kent kimliği, Faruk Göksu kentsel dönüşüm, Doç. Dr. Haluk Dursun kültürel miras alanında birer konuşma yaparken, İşadamı İshak Alaton ile Sanatçı Yıldız Kenter de İstanbul’la ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 12:15:31
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 08:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?