6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Başkan Topbaş; ’Yatırımcıları İstanbul’a bekliyoruz'

Finanman çevrelerine İstanbul’a yönelik projelerini anlatan Başkan Topbaş, "Hedefimiz dünyaya açık bir İstanbul oluşturmak. Bunun için yatırımcıları İstanbul’a bekliyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Harbiye Hilton Oteli’nde düzenlenen "2. Uluslararası Türkiye, Hazar ve Orta Asya Bankacılık ve Finans Zirvesi"nde dünyanın önde gelen finansman çevrelerine "İstanbul’un Finans Merkezi Olması Yönündeki Projeleri"ni anlattı.

konuşmasına İstanbul’un tarih boyunca devam eden finans merkezi özelliğini hatırlatarak başlayan Başkan Topbaş,. "İstanbul kıtaların ve medeniyetlerin birleştiği, çok kültürlü bir şehir. Ayrıca şehrimizde yaşanacak çok farklı mekanlar ve kültürler var. Bazı şehirleri zorlayarak oralara belki yeni fonksiyonlar kazandırabilirsiniz. Ama İstanbul gibi gerçekten genetiğinde bir takım ayrıcalıklar olan şehirlerin dirilmesi için sadece dokunmak kafidir." dedi.

İstanbul’un tarihten gelen gücü, corafi konumu, finans konusunda yetişmiş insan gücü ve kullandığı teknoloji açısından coğrafyamızda çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Mimar Topbaş, Londra-Singapur arasındaki zaman dilimi nedeniyle, İstanbul’un bu iki şehir arasında yeni ve güçlü bir finans merkezi olabileceğine dikkat çekti.

Topbaş, "Türkiye’nin iyiye giden ekonomisi ve AB’ye giriş sürecinde olması nedeniyle de İstanbul’un finans merkezi olması çok önemlidir. İstanbul’da menkul kıymetler borsası gibi çok önemli bir finans kuruluşunun olması da şehrimizin dünyada önemli bir ekonomik merkez olarak ışıldaması anlamına geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim amacımız, 24 saat yaşayan, dünyaya açık ve özgür bir kent oluşturmaktır. Bunun için de ciddi adımlar atıyoruz ve yatırımcıları İstanbul’a bekliyoruz. Geç kalmayın lütfen... İstanbul’u birlikte yaşayalım" şeklinde konuştu.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 08:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?