6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Baskında ortaya çıkan dram

Sultangazi'de çeşitli birimlerden yaklaşık 500 polisin katılımı ile gerçekleştirilen şafak operasyonu, aileleri tarafından zorla evlendirilen 13 yaşlarındaki iki çocuğun dramını ortaya çıkardı. Polis dini nikah ile evlendirilen çocuklarla ailelerini gözaltına alırken, küçük kızın 6 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş, Çevik Kuvvet, Narkotik ve yunus ekiplerinden oluşan yaklaşık 500 polis, sabah erken saatlerde Sultangazi ilçesi Esentepe Mahallesi'ndeki evlere baskın düzenledi. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda baskın yapılan evler didik didik arandı. Gruplar halinde tek tek evlere giren polis ekipleri, GBT uygulaması yaptı. Operasyonda "gasp", "hırsızlık", "silahla adam yaralama" gibi suçlara karıştıkları belirlenen 9'u kadın 34 şüpheli gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin baskın için çaldıkları bir kapının arkasında ise 13 yaşlarındaki iki çocuğun dramı ortaya çıktı. Evde arama yapan polis, 13 yaşındaki Z.K.'nın hamile olduğunu gördü. Yapılan incelemede 6 aylık hamile Z.K.'nın, yaşıtı olan İzzet E. ile ailelerinin zoruyla dini nikahı ile evlendirildikleri ortaya çıktı. Polis, çocukları şubeye götürürken ailelerini de gözaltına aldı. Küçük çift ile ailelerinin evden çıkarıldıklarını gören mahalle sakinleri ise polis ve basın mensuplarına taşla saldırdı.

Güvenlik güçleri mahalleliyi sakinleştirdikten sonra gözaltına alınan şahısları otobüslere bindirdi.

Öte yandan baskın sırasında çalıntı olduğu belirlenen çok sayıda eşyaya da el konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 13:44:56
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 13:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?