4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Başkonsolosluğa boyalı saldırı!

Beyoğlu'nda bulunan Yunanistan Başkonsolosluğu'na yaklaşık 15 kişilik maskeli bir grup tarafından saldırıda bulunuldu. İçerisinde kırmızı renkte boyaların bulunduğu şişeleri konsolosluk binasına atan şahıslar, konsolosluğa ait bir aracı da tahrip ederek kaçtı.

Olay saat 14.30 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Yunanistan Başkonsolosluğu'nda meydana geldi. Kim oldukları belirlenemeyen yaklaşık 15 kişilik bir grup yüzlerine maske takarak konsolosluk önüne geldi. Yunanistan'da bir gencin polis kurşunuyla ölmesini protesto etmek isteyen eylemciler yanlarında getirdikleri içerisinde kırmızı renkte yağlı boyaların bulunduğu şişeleri konsolosluk binasına fırlattı.

Konsolosluğun kapısını tekmeleyerek kıran maskeli eylemciler daha sonra Balo Sokak üzerinde bulunan Yunanistan Konsolosluğu'nun diğer binasına yöneldi. Burada Başkonsolosa ait bir aracı tekmeleyen eylemciler, aracın camlarını ve kapısını kırdı. Eylemciler daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu.

Konsolosluk görevlisi Strato Kirka, "Grup geldi ve daha sonra tekmelerle arabaya saldırdı. Konsolosluk kapısını tekmeleyerek kırdılar. 18-19 yaşlarındaydılar" dedi.
Polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 17:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?