30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Batmanlı öğrencilerin mutluluğu

Batman Valiliği'nin "Petrol Kentinden Avrupa'nın Kültür Başkentine" projesi kapsamında özel uçaklarla İstanbul'a gönderilen öğrenciler Atatürk Hava Limanı'nda karanfillerle karşılandı. İlk defa uçağa binen ve İstanbul'u gören öğrenciler heyecanlarını ve mutluluklarını gizleyemedi.

Batman Valiliği ile İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla İstanbul'un 15 ilçesine bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde ağırlanacak olan öğrenciler, 7 gün boyunca İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.

Batman'da eğitim öğretim gören fakir ve başarılı bin 500 öğrencinin birinci kafilesi olan 500 öğrenci İstanbul'a ulaştı. Seyir halindeki uçakta duygularını anlatan öğrenciler uçağa binmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Batmanlı öğrencileri Atatürk Havalimanı'nda karşılayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Batman'dan gelen Vali yardımcısı Yasemin Çetinkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'ya çiçek sundular. Havaalanından çıkarken, öğrencileri ellerinde karanfillerle karşılayan İstanbullu öğrenciler, samimi bir hava içerisinde hoş geldin dileğinde bulunurken folklor ekibinin karşılamada yaptığı gösteri büyük ilgi gördü.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Batman'dan gelen öğrencilerin 50'şerli gruplar halinde İstanbul'un 15 ilçesinde konaklayacaklarını belirterek, "15 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kurulan komisyonlar öğrencileri karşılayacak ve bir hafta boyunca konaklamalarını İstanbul'daki tarihi ve kültürel gezilerini yapmalarını sağlayacak. Gelen öğrenciler İstanbul'u gezecek ve görülmesi gereken müzeleri, sarayları, tarihi yerlerin tamamını gezme fırsatı bulacaklar" dedi.

Öğrenciler, karşılama töreni sonrası Avcılar, Fatih ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gitmek üzere 3 grup halinde kalacakları yerlere doğru hareket ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 11:08:24
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 11:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?