30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Battal Gazi memer kırar!

Tekvando Milli Takımı Antrenörü Battal Gazi Özçınar, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için bir rekor denemesi gerçekleştirdi. Çılgın tekvandocu 7.75 saniyede 150 mermer kırmayı başardı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için deneme yapan Tekvando Milli takım Antrenörü Battal Gazi Özçınar, İstanbul İkitelli'de bulunan Birlik Şirketler Grubu'nda deneme amaçlı ilk gösterisini yaptı. 10 Ekim'de Londra'da asıl rekor denemesini gerçekleştirecek olan Özçınar 7.75 saniyede 150 mermer kırmayı başardı.

Vatandaşların da ilgi gösterdiği ve tezahüratlarla destek verdiği Özçınar mermer bloklarının dizimiyle bizzat ilgilenirken, ısınma hareketlerinin ardından denemesini gerçekleştirdi. Eski Avrupa Tekvando Şampiyonu olan ve aynı zamanda milli hakemlik yapan Özçınar, 20'lik sıralar halinde dizilen mermer bloklarını arka arkaya kırdı ve ilk denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Mermerleri kırdıktan sonra göğündeki Türk bayrağını çıkaran Özçınar kendisini izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Mermer bloklarını 7.75 saniyede kırmayı başaran Özçınar, Guinness rekorlarının sıra dışı olaylardan oluştuğunu belirterek, "Bunu yapmak ve başarmak benim 30 yılımı aldı. Mermer kırma işini binlerce kez yaptım. Bir hesaplama yaptım, benim kırdığım mermer sayısı 30 kilometrelik bir yola eşit. Guiness Rekorlar Kitabını girmek için son noktayı Londra'da yapacağım. Rekor denememi orada gerçekleştireceğim. Türk sporunun ve Türk halkının gururu olacağım" dedi.

Battal Gazi Özçınar'a maddi-manevi her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ve milli tekvandocuyu Londra'da da yalnız bırakmayacaklarını belirten Teleset Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Hamit Yıldırım ise, "Spora ve eğitime çok önem veriyorum. Bu destek her zaman devam edecek" dedi.  Ş.Hamit Yıldırım rekor denemesinin ardından Battal Gazi Özçınar'a bir de plaket verdi.

Battal Gazi Özçınar, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için, 20'lik bloklar halindeki 1 ton 100 kilogram ağırlığa sahip yaklaşık 200 mermeri 9 saniyede kırmayı deneyecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 15:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?