3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da kara ve deniz ulaşım araçlarının Kurban Bayramı süresince yüzde 50 indirimli hizmet vereceğini söyledi.

Topbaş, Sultanbeyli İlçesi'nde düzenlenen 14 tesisin açılış, 5 mahalleye doğal gaz verilmesi ve 3 tesisin de temel atma törenine katıldı.

Topbaş, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

İstanbul'un dünya kenti olma yolunda ilerlediğini kaydeden Topbaş, “Daha iyisini, daha güzelini ülkeye kazandırma adına yarışı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

İstanbul'un 14 milyonu aşkın nüfusuyla Avrupa'daki bazı ülkelerden daha büyük olduğunu anlatan Topbaş, “Böyle bir şehirdeyiz. Dün Paris'te, geçen hafta Hollanda'da, daha öncede Brüksel'deydim. Hep İstanbul'un ulaşım sorunu ve deprem riskine karşı alınan önlemlerle ilgili konuştuk” dedi.

Türkiye'nin zaman kaybetme lüksü olmadığını, çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Topbaş, “Her şeyde bir numara olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İstanbul'un geçmişte olduğu gibi bir takım problemlerinin artık olmadığını ifade eden Topbaş, global ısınma nedeniyle gelecekte savaşların su için çıkabileceğinin belirtildiğini hatırlatarak, “Suyumuzu bonkörce kullanmayalım. Başkalarını da düşünün. Çünkü komşu illere de su vermeye başladık” dedi.

İstanbul'un bugün için iki önemli sorunu olduğunu kaydeden Topbaş, bunların ulaşım ve deprem riski olduğunu söyledi.
Bu iki sorunun çözümünde de önemli mesafe alındığını belirten Topbaş, ”Ancak hala ciddi bir deprem riski yaşıyoruz. Raylı sistem ve diğer ulaşımla ilgili yatırımlarımız var. 2011 yılına kadar bitireceğiz. Şu ana kadar geçmiş dönemlerde yapılmayan kadar, 103 adet kavşak yaptık. Sanırım bu sayı 300'e çıkacak. İstanbul'un ulaşımını rahatlatmaya kararlıyız” dedi.

Topbaş, törende açılışı yapılan Yaşar Paşalı İlköğretim Okulunu yaptıran hayırsever Yaşar Paşalı ile oğlu Adem Paşalı'ya plaket verdi.

Daha sonra, Topbaş ve beraberindekiler kurdele keserek toplu açılış ve temel atma işlemini gerçekleştirdiler.

KURBAN BAYRAMI VE YILBAŞI

Tören sonrasında gazetecilerin Kurban Bayramı ve yılbaşı önlemleriyle ilgili sorularını cevaplandıran Topbaş, bayramının huzur içinde geçmesini ve 2007 yılının barış ve hoşgörünün yaşandığı bir yıl olmasını diledi.

Ulaşımla ilgili bir soru üzerine ise Topbaş, önceki bayramlarda ulaşımın ücretsiz olmasından dolayı araçlara taşıma kapasitelerinin üzerinde yüklenme olduğunu, bu konuda vatandaşlardan çeşitli şikayetler geldiğini kaydetti. Topbaş, bunu önlemek amacıyla Kurban Bayramı'nda deniz ve kara yolcu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul'a binlerce hayvanın getirildiğini ve halen de getirilmeye devam ettiğini anlatan Topbaş, bayramda kötü görüntülerin yaşanmasını istemediklerini söyledi.

Bunun için yeterli önlem aldıklarını vurgulayan Topbaş, “Tabii ki insanımız bu dini bayramın bilinci içerisinde hareket etmesi lazım. İbadet hazzıyla etrafına zarar vermeden kurban kesimini yapması gerekiyor. Cezai yaptırımlar zabıta kolluk görevlileriyle bayram sonuna kadar takip edilecek. Ancak, bu konudaki arzumuz ceza kesmek yerine, vatandaşlarımızın bu bilinçle kurbanlarını kesmeleridir” dedi.

Topbaş, yılbaşı nedeniyle de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa bir dizi önlemler aldıklarını, trafiği rahatlamak için çalışma yaptıklarını, İstanbullular'ın huzurlu ve mutlu bir şekilde 2007 yılına girmelerini sağlama gayreti içinde olduklarını bildirdi.

AÇILIŞI YAPILAN VE TEMELİ ATILAN TESİSLER

Sultanbeyli Stadı, Orhangazi ve Yaşar Paşalı İlköğretim Okulları ile 3 sağlık ocağı, 2 park 6 mahalle muhtarlığı binalarının açılışının yapıldığı, 5 mahalleye doğal gazın verildiği törende, 1 park, 1 poliklinik ile 1 sağlık ocağının da temeli atıldı.

Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy da katıldı.
A.A
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 16:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?