26
Nisan
2024
Cuma
İSTANBUL

Bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ramazan Bayramı süresince toplu taşımanın yüzde 50 indirimli olarak yapılmasına karar verdi. İBB, Ramazan Bayramı'nın sorunsuz geçmesi için bir dizi tedbir de aldı.

İBB ÖNLEMLERİNİ ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ramazan Bayramı süresince İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, füniküler, şehir hatları vapurları ile İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüslerinde yüzde 50 indirimli olarak seyahat edilmesine karar verdi. Buna göre vatandaşlar 3 gün sürecek bayramda toplu ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İbb ayrıca Ramazan Bayramı için bir dizi önlemler de aldı. İbb tarafından yapılan yazılı açıklamada, İETT, Ulaşım AŞ, İSKİ, itfaiye, zabıta başta olmak üzere Belediye'ye bağlı tüm kurumların tam zamanlı olarak vatandaşın hizmetinde olduğu belirtildi.

OTOBÜS SAYISI ARTIRILACAK

Açıklamada, "İETT; arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. Vatandaşlarımız İETT ile ilgili sorunlarını 444 1871 nolu telefona iletebilecekler. ULAŞIM A.Ş; Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikayetlerini ULAŞIM A.Ş.'nin 444 00 88 nolu telefonuna ve www.istanbul-ulasim.com.tr adresine iletebilecek. İSKİ; tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için Alo 185 ve 321 00 00 numaralı telefonlara müracaat edilebilecek. İtfaiye ekipleri her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin de Bayram sürecince denetimlerine devam edeceği belirtildi. 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2013 Çarşamba 16:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?