30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bayrampaşa'da çocuk şenliği

Bayrampaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yedi gün sürecek bir şenlikle kutlayacak. 20 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan “Bayrampaşa Belediyesi 23 Nisan Bayrampaşa Çocuk Şenliği 2009” programında; Milli Egemenlik Çocuk Şurası, ulusal sanatçılardan konserler, çocuk gösterileri, tiyatro, müzik dinletisi, sergiler, okullar arası yarışmalar ve daha pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Eğlence ve dinlenme mekanları, lunapark, hayvanat bahçesi, hobi atölyeleri, alış-veriş stantları ve benzeri bölümlerin de yer alacağı Çocuk Şenliği 26 Nisan tarihine kadar tüm renkliliğiyle devam edecek.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Çocuk Şenliği, 20 Nisan tarihinde çocukların katılımıyla gerçekleştirilecek şenlik yürüyüşü ile başlıyor. Protokol konuşmaları ve çocuk gösterilerinin ardından akşam saatlerinde konser için “MİNİK DUALAR GRUBU”nun sahne alacağı Çocuk Şenliği, her gün öğle saatlerinde başlayıp gece geç vakitlere kadar devam edecek. Kocatepe Mahallesi, Bayrampaşa Belediye Stadı yanında gerçekleştirilecek Şenlik, çeşitli gösteri, aktivite ve konserlerle 26 Nisan tarihine kadar sürecek.

23 Nisan Çocuk Şenliğinin; Bayrampaşa ve hatta tüm İstanbul genelindeki ilköğretim ve anaokullarıyla, özürlü çocuklarımızı da kuşatacak zenginlikte hazırlandığını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin BÜRGE; ilköğretim ve anaokulu öğrencilerimiz tarafından hazırlanan gösterilerle, öğrenciler arası bilgi yarışmaları ve sportif aktivitelerle çocuklarımız eğlenerek bilgiye ulaşacaklar. Ve ilk kez Milli Egemenlik Çocuk Şurası’nın toplanacağı bu şenlikte ,etkinliklerin gerçekleştirileceği çadırın etrafında kurulacak resim, fotoğraf, oyuncak yapım, ahşap boyama gibi atölyelerde ise el becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır dedi. Başkan Bürge; etkinlik alanında kurulacak lunapark ve mini hayvanat bahçesinde çocukların doyasıya eğleneceğini, sevilen sanatçılar tarafından verilecek konserler ile de coşku dolu saatler yaşayacaklarını belirtti.

TÜRKİYE İLK DEFA MİLLİ EGEMENLİK ÇOCUK ŞURASI TOPLANIYOR…

Yedi gün sürecek festival süresinde gerçekleştirilecek etkinliklerin en önemli unsuru hiç kuşkusuz İstanbul genelindeki her ilçeyi temsilen ikişer öğrencinin katılacağı “Milli Egemenlik Çocuk Şurası” olacak.Günümüz dünyasında büyüklerin sözünün geçtiğini belirten Başkan Bürge “Dünyamızın içinde bulunduğu bu kaosunda belki de en büyük sebebi de budur” dedi.Başkan Bürge “Sözü artık, geleceğimize ışık tutacak olan çocuklarımıza vermenin zamanı geldi.İstanbul’un dört bir yanındaki okulları temsilen Bayrampaşa’da toplanacak olan her çocuğumuz bu şurada kendi geleceklerini konuşacak ve tartışacaklar.Bu konuda konuşulacak çok söz olduğuna inanıyorum.Artık söz sırası onlarda” dedi.

SEVİLEN SANATÇILARDAN KONSERLER…
Bayrampaşa, Kocatepe Mahallesi, 50. Yıl Caddesi, Bayrampaşa Belediye Stadı yanında bulunan alana kurulacak çadırda gerçekleştirilecek şenlikte çocuklar; SAGOPA KAJMER,MİNİK DUALAR GRUBU,KABAK TADI,”PASHA&FLOWART”,Ve HİCRET gibi ulusal ve tanınan gruplar tarafından verilecek konserlerle coşacaklar.Amatör

gruplarında yer alacağı akşamlarda tam bir müzik ziyafeti yaşanacak. Kukla,sihirbaz vb. animasyon gösterileri ile çocuklarımız bayramlarını doyasıya kutlarken, Bayrampaşamıza özel bir organizasyonla akşam geç saatlere kadar eğlenecekler..

GÖSTERİLER ÇOCUKLARDAN…
Bayrampaşa ilçesinde bulunan 25 ilköğretim okulunun yanı sıra anaokulları tarafından hazırlanan gösterilerin yer alacağı “23 Nisan Çocuk Şenliği” kapsamında; çocuklar gerçekleştirecekleri müzik dinletisi, tiyatro, bisiklet, kaykay, tekvando, jimnastik, folklor gösterileriyle yeteneklerini büyüklerine gösterecekler. Ayrıca okullar arası bilgi, şiir, şarkı, spor vb. yarışmaları gerçekleştirecekler.


STANTLARDA EĞLENCE VE BİLGİ...
Bayrampaşa Belediyesi etkinliklerin gerçekleştirilmesi için büyük bir alana çadır kurarken, etrafına da çocukların hayal dünyalarının zenginleşmesini sağlayacak; mini hayvanat bahçesi, çocuk kitapları, yiyecek ve içecek, şekerleme ve daha pek çok bölümün yer alacağı stantlar kuruyor. Etkinlik alanında ayrıca lunapark, çocuk ürünleri fuarı ve benzeri pek çok bölümde yer alacak.

Bir şenlikte yer alması gereken tüm ayrıntıların en ince detayına kadar çocuklarla birlikte planlandığı Bayrampaşa Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği 20 Nisan Pazartesi günü şenlik yürüyüşü ile başlayacak ve etkinlik alanında açılış konuşmaları ve çocuk gösterileri ile devam edecek. Aynı günün akşamında ise çocuklar “MİNİK DUALAR GRUBU” konseri ile bayramlarını daha 3 gün önceden kutlamaya başlayacaklar.. Festival çeşitli etkinliklerle 26 Nisan Pazar Günü “SAGOPA KAJMER” konseri ile son bulacak.

 PROGRAM
TARİH : 20 Nisan 2009 Pazartesi
SAAT : 10.00 Şenlik Yürüyüşü (Tuna Lisesi önünden etkinlik alanına)
SAAT : 10.45 Açılış (Protokol Konuşmaları ve çocuk gösterileri)
SAAT : 20.30 Konser “MİNİK DUALAR GRUBU”
YER : Bayrampaşa Belediye Stadı yanı
(Kocatepe Mahallesi 50. Yıl Caddesi üzeri Bayrampaşa/İST.)
 

..
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğukan emekçi IP: 78.190.90.xxx Tarih : 20.04.2009 13:51:00

orda gösteri yapıcam 22 çarşamba hepinizi bekliyom