30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bayrampaşa'da 'Fetih Günleri'

Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği "Kurtuluş ve Fetih Günleri" adlı etkinlik, İsmet Özel'in verdiği konferans ve mehter gösterisi ile başladı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, milli mücadelenin başlangıcı ve İstanbul'un fethini bir araya getirdiklerini belirterek, "Mayıs ayı hem kurtuluş hem de fethin yaşandığı kutsal bir ay" dedi.


Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışı ve İstanbul'un fethi, Bayrampaşa'da "Kurtuluş ve Fetih Günleri" adlı etkinlikle bir araya getirildi. 19-29 Mayıs tarihleri arasında sürecek organizasyon kapsamında bir dizi konferans, konser ve sinema gösterimi düzenlenecek. Kurtuluş ve Fetih Günleri, dün akşam Bayrampaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Mustafa" filminin gösterimi ile başladı. Ünlü şair İsmail Özel'in "Türkiye Niçin Vatan" başlıklı konferansı ile devam eden etkinlik kapsamında mehter gösterisi düzenlendi.


Bayrampaşa Belediyesi önünde düzenlenen mehter konserine, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve beraberindeki halk, fener alayı ile geldi. Konser öncesinde kürsüye çıkan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, 19 Mayıs Atatürk'ün Samsun'a çıkışını Bayrampaşa'da ulu öndere yakışır bir şekilde kutladıklarını belirtti.


Milli mücadelenin başlangıcını ve İstanbul'un fethini bir araya getirdiklerini belirten Bürge, "İstanbul'un fethinde otağı olarak kullanılan Bayrampaşa'yı fark ettirmek istiyoruz. İstanbul'un fethi Bayrampaşa'dan geçer. Bugün 19 Mayıs Atatürk'ün Samsuna çıktığı gün. Bizler tarih itibariyle köküne atasına sahip bir milletiz. Mayıs ayı hem kurtuluş hem de fethin yaşandığı kutsal bir ay" dedi.


19-29 Mayıs tarihleri arasında "Kurtuluş'tan Fethe" diyerek bir çizgi çizdiklerini ifade eden Bürge, "Yarın inşallah geliş noktamız, kökümüz olan, 'istikbal göklerdedir, bir o kadar köklerdedir' diyen Atamızın ruhunu şad edebilmek adına bütün liselerden 15 otobüs ile Edirne'ye tarih yolculuğuna çıkıyoruz" şeklinde konuştu.


Bürge, Bayrampaşa'da insana endeksli bir belediyecilik anlayışı yürüttüklerine dikkat çekerek, "Elbette ki bordür taşının kıymeti vardır ama siz varsanız vardır. Bayrampaşa'da gencimin ihtiyarımın olmadığı yerde bordür taşının ne kıymeti var. Ona anlam katan sizlersiniz" diye konuştu.
Bürge'nin konuşması ardından sahne alan Mehteran takımı, Bayrampaşa meydanını dolduran halka unutulmaz bir gece yaşattı.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?