2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Bayrampaşa'da sahte para operasyonu

Bayrampaşa'da yapılan operasyonda, demir doğrama atölyesinde hazırladıkları sahte madeni paraları piyasaya sürmek isteyen 3 kişi yakalandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki İşkent Sitesi'nde yer alan bir demir doğrama atölyesinde bastıkları sahte madeni paraları piyasaya sürmek istedikleri belirtilen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, şebeke lideri İdris A. ile matbaada çalışan Kürşat A. ve İbrahim D. gözaltına aldı. 

Atölyede yapılan aramada, sahte olduğu belirlenen hazır halde 692 adet madeni 1 YTL, 4 bin 730 adet basım için hazırlanmış madeni dış halka ile aynı amaçla hazırlanan 14 adet kalıp , 2 bin 601 adet metal göbek, 371 adet sahte hologram, 1 adet tabanca ile pasaport, pasaport fotokopisi, tapu senedi gibi malzemeler ele geçirildi. 

Şüphelilerin, demir doğrama atölyesi olarak kullanacakları bahanesiyle kiraladıkları iş yerinde, sahte madeni para basmak için özel baskı makineleri kurdukları ve 25 ile 30 kuruşa mal ettikleri sahte 1 YTL'leri piyasaya sürmeye çalıştıkları bildirildi.

Eyüp Adliyesine gönderilen şüphelilerden İdris A'nın “kaçakçılık”, Kürşat A ve İbrahim D'nin de “sahte para basmak” suçlarından emniyette kaydı olduğu öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 15:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?