30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bayrampaşa'da sahte para operasyonu

 Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ayrı adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda sahte para basan 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Nefes kesen operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü sahte para basıldığı istihbaratını aldığı adresleri izlemeye başladı. 31 Mart günü Bayrampaşa'da 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, İbrahim A. ve Nurettin A. isimli iki şahsı sahte para basmaya çalışırken suçüstü yakaladı.

Operasyonda 7 bin 200 adet sahte 1 TL , 6 bin 800 adet para basımında kullanılan madeni halka, bin 200 adet madeni göbek, 21 adet para kalıbı, 5 adet sahte Euro ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Daha önce de sahte para dağıtımı suçundan cezaevinde kalan İbrahim A'nın ifadesinde sahte para basmayı da cezaevinde kaldığı süre içerisinde öğrendiğini söylediği belirtildi. Şahısların oto aksesuarı satan görünümündeki bir dükkana özel bir bölme yaparak sahte para bastıkları öğrenildi.

Emniyet yetkilileri sahte madeni paraların bir çok özelliği ile gerçeğini aratmadığını ifade ederek, iki gerçek madeni paranın birbirine vurulması durumunda çıkan sesin taklit edilemediğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf ipek IP: 88.235.233.xxx Tarih : 3.04.2009 11:39:26

bu olay bizim sitenin üst kattında oldu biz bile farkına varamadık..