30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bayrampaşa'ya prestij projeler

Dört dönem peşpeşe belediye başkan adayı gösterilen AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, yeni dönemde önümüzdeki 20 yılı hedefleyen vizyon projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Bayrampaşa’ya marka kimliği kazandıracak projeler arasında, trafik sorununa çözüm getirecek önemli çalışmalar ile annelere, çocuklara, gençlere ve engellilere yönelik vizyon projeler dikkat çekiyor.
Görev yaptığı üç dönemde, sosyal belediyecilik uygulamasının en başarılı örneklerini sergileyen Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, dördüncü görev döneminde de prestij projeler hayata geçirmeyi planlıyor. Başkan Bürge, Bayrampaşa’nın marka değerini artıracak yeni projelerle ilçeyi hayatın merkezinde, tercih edilen bir cazibe merkezi haline getirmeyi ve gelecek kuşaklara yakışır bir miras bırakmayı hedefliyor.

ARTAN OYLARLA GÖREVE DEVAM…
“Hayata geçirdiğimiz projelerle halkımızın takdirini kazandık ve artan oylarla görevimize devam ettik” diyen Başkan Bürge; yeni dönem projeleri arasında katlı kavşaklar, yollar, otoparklar, kentsel dönüşüm ve daha pek çalışma yer alıyor açıklamasında bulundu.
“Nüfusun yüzde 45'ni balkan ülkelerinden gelen vatandaşların oluşturduğu Bayrampaşa'ya, Mostar Köprüsü'nün bir benzeri inşa etmeye başladık bile” diyen Başkan Bürge; eski Bayrampaşa Cezaevi alanında ise 500 bin metrekare otopark ve üzerinde 40 bin metrekare kapalı alana sahip 300 yataklı Devlet Hastanesi, okul, park ve sosyal donatı alanı yer alacak. Ayrıca cezaevinin bulunduğu bölgedeki TEM yoluyla ikiye ayrılmış olan İsmetpaşa ve Altıntepsi Mahalleleri arasındaki yolun üzeri kapatılarak iki mahalle birleştirilecek, ve bu alan bulvar haline getirilecek müjdesini verdi.

OLİMPİYATLARA YENİ ADAYLAR…
“Annelere, gençlere ve çocuklarımıza yönelik projelerimiz arasında; İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak hayata geçireceğimiz aile hekimliği uygulaması, Yaşlılar ve Kadın Sığınma Evi, yeni Bilgi Evleri yer almaktadır” diyen Başkan Bürge; okullardaki teknoloji sınıflarını artırarak, geleceğe ümitle bakan bir neslin yetişmesini sağlayacağız. İlçedeki üstün zekalı ve başarılı gençler için oluşturulacak eğitim mekanları ve geleceğin mucitlerini yetiştiren Bilim Merkezimiz ile Dünya olimpiyatlarına katılarak Türkiye’nin adını duyurulmasını sağlayacağız'' dedi.

GENÇLERE YENİ İSTİHDAM ALANLARI
İstihdama yönelik projelere de büyük önem veren Hüseyin Bürge; işsizlere yeni iş imkanları oluşturmak adına bu projeleri hayata geçirmeye başladı bile. Bayrampaşa’da Avrupa’nın en büyük alış-veriş merkezlerinden biri olarak inşası tamamlanmak üzere olan Forum İstanbul yetkilileri ile yaptığı anlaşmayla Bayrampaşa’da üç bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Geçtiğimiz günlerde TİAD(Takım Tezgahları Sanayici ve İş adamları Derneği) ile bir protokol imzalayan Başkan Bürge yapımı tamamlanmak üzere olan Gençlik Merkezi binasında iki sınıfta verilecek eğitim ile işsizlerin vasıf kazanmasını sağlayarak yeni iş imkanlarına kavuşmalarının yolunu açacak.
 

kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?