30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Baz istasyonu gerginliği

Zeytinburnu Nuri Paşa Mahallesi'nde bir işyerinin çatısına kurulan baz istasyonu, vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Mahalle sakinlerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, istasyonun kurulu bulunduğu işyeri önünde toplandı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sağlıklarıyla oynandığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Eyleme katılan Hülya Aygıroğlu, çocuğunun Wilson hastası olduğunu ve hastalığı nedeniyle cep telefonu kullanamadığını, televizyon izleyemediğini belirterek, "Radyasyon direkt beynine zarar veriyor. Ben çocuğumun hastalığı için evimi sattım ama buraya baz istasyonu kuranlar, binlerce insanın canını hiçe sayıyorlar. Bir annenin feryadını herkese duyurmak istiyorum" dedi.

Tepkisini dile getirmek için gerekirse çocuğu için çatıdan atlayabileceğini öne süren Aygıroğlu, istasyon çevresine kurulan kameralar nedeniyle evlerinde rahat hareket edemediklerini de belirtti.

Erhan Aygıroğlu ise, çatıda kurulan baz istasyonunu göstererek, "Normalde bunun 20 metre güvenlik mesafesi olması gerekir. Sadece 4-5 metre uzağa kurulmuş. Bir de etrafına yerleştirdikleri gizli kameralarla evlerimizi gözetliyorlar. Bunların buradan kaldırılmasını istiyoruz. Baz istasyonlarının evlere yakın olmaması gerekir. İnsanların sağlığıyla oynuyorlar" ifadelerini kullandı.
Öfkeli grup eylemin sonunda, baz istasyonunun kurulu bulunduğu işyerinin kapısını yumrukladı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:34:18
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?