3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bazıları daha az vatandaş

‘Cinsel İstismar’ zanlısı Vakit yazarı Hüseyin Üzmez davasında üç günde çıkan Adli Tıp raporu, işkence sonucu ölen Mustafa Kükçe için ancak 10 ayda çıkabildi

14 yaşındaki B.Ç.’ye ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’i üç gün içinde hazırladığı jet raporla ‘özgürlüğüne’ kavuşturan Adli Tıp Kurumu, işkence sonucu ölen Mustafa Kükçe için elini ağır tuttu.


Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Aralık 2007’de incelenmek üzere soruşturma dosyasını gönderdiği Adli Tıp Kurumu’ndan tam 10 ay sonra rapor çıktı. Kükçe, 14 Haziran 2007’de hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınmış, iki karakol gezdirildikten sonra, darp görmüş halde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Kükçe, konulduğu Ümraniye Cezaevi’nde rahatsızlanınca Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılmış ve burada ölmüştü.


Adli Tıp 1. İhtisas Dairesi, raporunu ancak bu ay bitirip savcılığa gönderebildi. Bu yüzden Kükçe ile ilgili soruşturma tam 1.5 yıldır davaya dönüşmedi. Raporda, Kükçe’nin vücudundaki travmatik izlerin kötü muamele sonucu oluşmuş olabilecekleri gibi, düşme, çarpma sonucunda da meydana gelebilecekleri belirtildi. Ölümün beyin kanaması ve beyin doku harabiyetinden meydana geldiği vurgulanırken, “Daha ziyade yüksekten düşmekle uyumlu olduğu” ifade edildi. Ayrıca beyin kanamasının ölümden 2-5 gün önceki bir zaman diliminde meydana gelmiş olabileceği belirtilerek, gözaltına alındığı süreç işaret edildi.

Radikal
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 12:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?