30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

BBP'de gözü yaşlı bekleyiş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 4 partili ve İHA muhabiri İsmail Güneş'i taşıyan helikopterin düşmesiyle meydana gelen kazanın ardından BBP'lilerin endişeli bekleyişi sürüyor.

Aradan 24 saat geçmesine rağmen enkaza ulaşılamamasına tepki gösteren partililer, bir yandan dualar ederken, bir yandan da endişe içinde gözyaşı döktü. Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Kazım Ayaydın, çaresiz olduklarını belirterek, "Geçen her saniye bizden can götürüyor,
sabrımızı taşırıyor" dedi.

Çok sayıda partili, il başkanlığı binası önünde toplanarak umutlu bekleyişini sürdürdü. Gözyaşları içinde bekleyen kalabalık, bir yandan da Yazıcıoğlu ve diğer kazazedelere bir an önce ulaşılabilmesi için dua etti. Kalabalığa seslenen İl Başkanı Kazım Ayaydın, çaresiz olduklarını söyledi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun akıbetiyle ilgili bir bilgi alamadıklarını belirten Ayaydın, "Değerli büyüğümüz, değerli başkanımız dağlarda. Akıbetiyle ilgili bir bilgimiz yok. Devletimiz de bize bir cesaret veremiyor.

Çaresiziz. Önemli olan çaresizlikler içinde çareler üretmektir. 24 saat doldu hala nerede olduğuyla ilgili kimse bize bir bilgi veremiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız arkadaşı olduklarını ifade ederek, ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bu konuda bizi tatmin etmeye çalıştılar ama dün karanlık basmasıyla birlikte o dağlarda aramalara son verildi. Sadece kendi arkadaşlarımız aramayı sürdürdüler. Bugün de arkadaşlarımız uzun süre aramaları sürdürdü" dedi.

Ayaydın, arama çalışmalarına yönelik eleştiride bulunarak, "Şimdi duyduğumuz kadarıyla Başbakanımız olay yerine intikal etti. Kendilerine şükran duyuyoruz ancak istiyoruz ki bu kayıp durumu 24 saat aşmasın. Genel başkanımız bir karanlık daha görmesin. Çünkü geçen her saniye bizden can götürüyor, sabrımızı taşırıyor. Burada yöneticilerimize sesleniyoruz; bu olaya biraz daha zaman ayırsınlar. Kayıp olan şahıs bir vatandaş olsa bile bu kadar lakayit davranılmamalı. Kayıp olan şahıs bu ülkede milletvekili ve bir siyasi partinin genel başkanıdır. Kendilerinden talep ediyoruz. Genel Başkanımızın üzerine bir karanlık daha çökmesin. Çökmemesini diliyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 17:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?