7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

BDP'liler Taksim'i birbirine kattı

Taksim'de BDP tarafından gerçekleştirilen eyleme katılan yüzleri maskeli bir grup, Cumhuriyet Anıtı'nı taşladı. İki halk otobüsünü de taş yağmuruna tutan grup, bir polis ve bir vatandaşın yaralanmasına neden oldu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Taksim'de referanduma ilişkin düzenlenen sandık kırma eyleminde gerginlik yaşandı. Kalabalık arasında yer alan yüzleri maskeli bir grup, yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Anıtı'na taşlı saldırıda bulundu. Yüzleri maskeli grup daha sonra yoldan geçen iki halk otobüsünü taşladı. Atılan taşlar nedeniyle bir polis memuru ve bir vatandaş yaralanırken, yol üzerindeki bazı otel ve banka şubelerinin de camları kırıldı. Yaralılar, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Düzenledikleri taşlı saldırının ardından Dolapdere'nin ara sokaklarında bir süre eylem yapan grup, daha sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 17:03:01
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 18:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tülay IP: 78.177.28.xxx Tarih : 11.09.2010 19:43:59

bdp ne kadar kötü yönetiliyor.baksanıza maskeli adamlarına söz geçiremiyor. nereye gitse kaos ortamını yaratıyor.3.ülke bazında bir devlet olsalardı herhalde bu adamlarını asmaya başlardı.onların verdiği zararı kapatmaya çalışmaktan ekonomisi bir arpa boyu ilerlemezdi.maskeyle yüzünüzü saklayabilirsiniz ama yaptıklarınızın yanınıza kar kalmıyacağını biliyorum.inançsız insanlar hesap günü geldiğinde eyvaaahhh diyecekler ama artık çok geç.