4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bebeğin babası kendisi çıktı

’Çocuk benden değil’ diye hamile karısını öldüren Asker Coşkun’u DNA yalanladı. Doğmamış bebeğin babası olduğu belirlenen Coşkun 24 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

KAĞITHANE’de kendisini aldattığından şüphelendiği ve bebeğin kendisinden olmadığını iddia ettiği hamile eşi Gülsüm Coşkun’u 12 kez bıçaklayarak öldürmekten yargılanan Asker Coşkun, hákim karşısına çıktı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savcıya göre Asker Coşkun, 8 Temmuz 2007’de dışarı çıkmak için hazırlanmaya başlayan 17 yıllık eşi Gülsüm Coşkun’a nereye gittiğini sordu. Asker Coşkun, "Sana ne! Sen bana karışamazsın. İstediğim yere giderim" diyen 1.5 aylık hamile Gülsüm Coşkun’u çenesinden tutarak kafasını duvara vurdu ve 12 yerinden bıçakladı.

Bir gün Büyükada’da saklanan Asker Coşkun, pişman olunca önce ilaçla, sonra da dönüş yolunda vapurdan atlayarak intihara teşebbüs etti. Asker Coşkun polise, 3 yıldır eşiyle cinsel ilişkiye girmediğini, eşinin de bu nedenle "Sen erkek misin?" diyerek kendisini aşağıladığını söyledi. Savcı, Gülsüm Coşkun’un kız cinsiyetine sahip cenininden alınan DNA profiliyle Adli Tıp Kurumu’nda karşılaştırma yapıldığını ve rapora göre bebeğin babasının sanık Asker Coşkun olduğunun tespit edildiğini söyledi. Hastaneden ceza ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor alınan Asker Coşkun’un 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırılması istendi. Sanık avukatının yeniden test yapılması talebini reddeden mahkeme heyeti, son savunmanın alınması için duruşmayı erteledi.

Diyarbakır’daki baba müebbete çarptırılmıştı

DİYARBAKIR’da da sabıkalı Ahmet Kaptan, nikahsız birlikte yaşadığı Türkan Gezginci’den olan oğlu Hasan Kaptan’ın (3) kendi çocuğu olmadığı şüphesine kapılarak 17 yerinden ısırmış, başına yemek kaşığıyla vurarak, vücudunda sigara söndürerek öldürmüştü. Mahkemede çocuğu, "Bu piçi niye besliyorum ki" diyerek öldürdüğünü anlatan Ahmet Kaptan’ın yapılan DNA testinden sonra çocuğun babası olduğu ortaya çıkmıştı. Ahmet Kaptan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 05:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?