6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bedava hamsi kuyruğu

SON günlerde fiyatların yüksek olması nedeniyle balığa hasret kalan İstanbullular bedava hamsiye akın etti. Beykoz’da bedava hamsi dağıtılacağını duyan vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken 10 ton hamsi 2 saat içinde tüketildi.

Beykoz Belediyesi ve Poyrazköy Balıkçılar Kooperatifi'nin işbirliğiyle bugün 10 ton hamsi dağıtıldı. Beykoz Belediyesi'nin önünde yapılacak olan dağıtımın başlangıç saati 12.00 olmasına rağmen, yaklaşık 2 saat öncesinden vatandaşlar sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu. Kamyonetle getirilen hamsiler 5’er kiloluk poşetler halinde vatandaşa dağıtıldı. Dağıtım sırasında bazı kadınlar, kameralardan yüzlerini gizledi. Annesiyle birlikte balık almaya gelen 2 yaşındaki Enis Şahin ise poşetler içindeki balıklarla elini uzattı, sonra korkarak geri çekti.

Balık alanlardan Abdullah Erol “Aşağı yukarı bir senedir balık yemiyorum bu balığı 4 kişi yiyeceğiz hayat pahalı” dedi. Hanife Demirci da “Ne emekliliğim ne de maaşım var. Bu yıl hiç balık yemedik. Kimsem de yok” dedi. Poyrazköy Balıkçılar Kooperatif Başkanı Mustafa Kokoş, “Vatandaşlarımıza bedava hamsi yedirmeye devam edeceğiz. 10 ton hamsi dağıtıyoruz bu balık Karadeniz balığı. Vatandaşlarımız merak etmesin balık bol herkes balık yiyebilecek” dedi.

...
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 16:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?