4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bekar evinde yangın çıktı

Beyoğlu'nun arka sokaklarında 6 bekar gencin kaldığı 2 katlı bir binada yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın korkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Yaralı olarak kurtulan gençler tedavi için hastaneye kaldırılırken, alevlerle mücadele etmek çevre sakinlerine düştü. Çeşme hortumunu kapan bazı vatandaşlar, sandalye tepesinden su püskürtürken, bazıları da yerden topladıkları kar toplarını alevlerin üzerine attı.


Edinilen bilgiye göre saat 02.00 sıralarında Beyoğlu'nun arka sokaklarında bulunan 2 katlı bir binada yangın çıktı. Taksim İlkyardım Hastanesi'nin arka tarafında bulunan Aga Hamamı Sokak'taki binada 6 bekar gencin kaldığı öğrenildi. Binayı kısa sürede saran alevler, çevre sakinlerine korkulu anlar yaşatırken, gençlerden birinin olay sırasında uyanık olması, diğer gençlerin de hayatının kurtulmasına neden oldu. Dumandan ve alevden etkilenen gençlerin saçlarında ve vücutlarının çeşitli bölgelerinde yanıklar olduğu belirtilirken, yüzlerinin kapkara olduğu gözlendi.

Alev alev yanan binadan çıktıktan sonra yakındaki bir dükkana sığınan gençler, sağlık ekiplerini bekledi. Bu sırada yanmakta olan binaya ilk müdahale çevre sakinleri tarafından yapıldı. İtfaiye ekiplerinin gecikmesi üzerine harekete geçen bazı vatandaşlar, ellerine aldıkları çeşme hortumu ile alevlere müdahale etti. Sandalye tepesine çıkarak, 2 katlı binayı söndürmeye çalışan vatandaşların yanı sıra bazı çevre sakinleri de yerden topladıkları kar toplarını, "Bu da su, bari söndürme çalışmalarına bir katkımız olsun" diyerek, alevlerin üzerine fırlattı.

Bu arada binanın yan tarafında oturan vatandaşlar da güvenlik önlemi için tahliye edildi. Dar sokaklardan güçlükle ilerleyen Beyoğlu ve Fatih itfaiye ekiplerinin mücadelesi sonucu yangın tamamen söndürüldü.


Yaralı gençlerden biri, "Yangın elektrik kontağından çıktı. Diğer arkadaşlarımı kaldırdım ve binadan çıktık" dedi. Sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolleri yapılan gençler, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 05:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?