4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Beldeden İlçeye Beylikdüzü' paneli

İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 5 bin işletmeyi temsil eden ve 7 dernekten oluşan İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği Konfederasyonu (İSİDEF) tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Sanayi Etkinliği'nde gerçekleştirilen "Beldeden İlçeye Beylikdüzü" başlıklı panelde, kentin dünü, bugünü ve yarını tartışıldı. 

Beylikdüzü TÜYAP Sergi Salonu'nda, BEYSİAD'ın organizasyonuyla yapılan panelde konuşan, Mimarlar Odası Eski Başkanı Oktay Ekinci, Beylikdüzü'nün son yıllarda gösterdiği gelişmeleri dünyanın hayranlık ve şaşkınlıkla izlediğini kaydetti. 

Kent yaşamının, ortak aklı kullanmayı gerektirdiğini ifade eden Ekinci, birlikte yaşamın aynı zamanda bu aklı geliştiren, zenginleştiren bir unsur olduğunu belirtti. 

Şehirciliğin, tarihte, "Kentlerin kaderini belirlemek elimizdedir" cümlesiyle başladığını hatırlatan Ekinci, "Bugün Türk belediyelerinin onayladığı planların yüzde 99'u, okullarda sınıfta kalacak planlardır. Artık bütün kent suçları planla işleniyor. Kentlerimizi planla öldürdük. Sulukule'de ise kentsel soykırım yapılıyor" dedi. 

Panelde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, 1989 yılında başlayan gecekondulaşma sürecinin, kentlerin kontrolsüz büyümesine ve sorunların ortaya çıkmasına neden olduğunu belirterek, "Hızlı büyümenin sonuçlarının tek sorumlusu, siyasetçiler değil. Karar mekanizmasının merkezinde biz varız. Ancak ama bu sorunların oluşmasında mimar, mühendis, emlakçı, vatandaş, hepimizin payı var" dedi. 

Beylikdüzü'nün gecekondulaşmanın bulunmadığı, planlı kentlerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Orakçı, şöyle devam etti:
"Beylikdüzü, İstanbul'un yüzakıdır. Yerel yönetim olarak, yüksek yapılardan oluşan kentimizde komşuluk ilişkilerinin gelişmesi için çevre, kültür ve spor etkinlikleri düzenliyor, yeşil dokusuna yeni yeşil alanlar ekliyoruz. Kaos içinde bir kent devraldık. Bu nedenle önceliğimiz, en çok ihtiyaç duyulan huzur, güven ve adaleti oluşturmak oldu. Bunların ardından yaşayanlarda Beylikdüzü'ne aidiyet duygusu da gelişmeye başladı. İki yılda büyük bir dönüşümle, Beylikdüzü yaşanılan bir kent oldu." 

Panele, Beylikdüzü Platformu Sözcüsü ve Bey-Koop Kurucu Başkanı Saffet Bulut, BEYSİAD Başkanı Mustafa Akbıyık ve İSİDEF Başkanı Özcan Ay katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?