30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Belediye Başkanları toplantısı

228 üyesi bulunan Marmara Belediyeler Birliği'nin encümen heyeti toplantısı Eminönü'ndeki merkez binada gerçekleştirildi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Birlik Başkanvekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile MBB encümen üyeleri Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Yıldırım Belediye Başkanı Dr. Özgen Keskin, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak katıldı.

Başkan Altepe toplantıda ilk olarak, Bursa'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verirken, halkın ilk başlarda projeye çekimser kaldığını, ancak uygulamadan sonra son derece memnun olunduğunu dile getirdi. Encümen heyeti toplantısının devamında ise, Sayıştay iç denetçileri tarafından, belediyelerin iç denetçilerine yönelik eğitim seminerlerinin başkan yardımcıları için de verilmesi; belediyelerdeki birim müdürlerinin yurtdışı teknik temas ve inceleme programlarına daha sık gönderilmesi gerektiği; Aralık ayında düzenlenecek Yerel
Yönetimler Fuarı'na başta 100 binin üzerinde nüfusu olan belediyeler olmak üzere, tüm belediyelerin katılması gerektiği üzerine görüş bildirildi.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, "Marmara Bölgesi'nde 23 milyon insan yaşıyor. Yine bölgemizdeki toplam yerel yönetim bütçesi, tüm Türkiye'nin 2/3'ünden fazlasını teşkil ediyor. Bu noktada Marmara Belediyeler Birliği olarak ne kadar büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Bölgemizdeki belediyelerin teknik konularda ihtiyaçlarını gidermeyi sürdürürken, personel eğitimi ile yurtdışı ve yurtiçi programlarına aynı titizlikle devam edeceğiz. Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye'nin lokomotifi olmayı ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye'ye örnek model oluşturacak çalışmalar yapmayı sürdürecek" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 16:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?